Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Και πάλι αγοραστές στην Eurobank, στηρίζει τον δείκτη η Coca Cola

Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

Αντίδραση βγαίνει την Τρίτη σε Ευρώπη και Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), μετά το χθεσινό θετικό κλείσιμο στη Wall κι ενώ κάθεται σιγά – σιγά η σκόνη του αποτελέσματος ευρωεκλογών που ανέδειξε την άκρα δεξιά σε σημαντικό πόλο στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι βασικοί ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες με το Χ.Α. ωστόσο να αντιστέκεται μαζεύοντας τις απώλειες του ανοίγματος.

Από την άλλη, σχετικά σταθεροποιητικά εμφανίστηκαν οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της FED.

Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στον δείκτη αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων Μαΐου στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να αναμένουμε μια συνολικά ήσυχη συνεδρίαση στις διεθνείς αγορές σήμερα.

Αντίστοιχα, η εικόνα του ΓΔΧΑ δεν έχει διαφοροποιηθεί με τις ταλαντώσεις εντός εύρους τιμών να παραμένουν το βασικότερο σενάριο.

Η κρισιμότερη στήριξη για τον ΓΔΧΑ εντοπίζεται στις 1400 μονάδες, παρατηρεί η Depolas Investments.

Κοντά στα 4 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στα πρώτα λεπτά, με τον γενικό δείκτη να σκαρφαλώνει στις 1.466 – 1.470 μονάδες και με κέρδη 0,53% αυτή την ώρα.

Μικρότερα τα ποσοστά ανόδου στην Ευρώπη, 0,4% για τον CAC στο Παρίσι που χθες έφτασε να χάνει 2% και 0,2% για τον Dax στη Φρανκφούρτη.

Εν αναμονή ανακοινώσεων για το deal της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη Masdar η αγορά, καθώς πλέον είναι θέμα ημερών οι σχετικές ανακοινώσεις, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Στα 16,86 ευρώ σκαρφαλώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 18,90 η Τέρνα Ενεργειακή.

Κατά τα άλλα, στα 9,20 η Cener CENER 0% 9,94 στα 30,90 ενισχύεται η Τιτάν, στα 11,24 η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 και κέρδη πάνω από 1,2%, μεγάλη άνοδος 1,6% για την Coca Cola, στα 25,92 η Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,86% 23,04 στα 36,78 ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 επιστροφή πάνω από τα 15 ευρώ ο ΟΠΑΠ και στα 13,84, αναιμικά, ο ΟΤΕ.

Ως προς τις τράπεζες, στα 3,85 ευρώ η Πειραιώς, στα 2,184 ευρώ ενισχύεται με κάτι λιγότερο από 1% η Eurobank, στα 8,37 ευρώ η ΕΤΕ στα 1,623 αμετάβλητη η Άλφα και στα 11,90 ελαφρώς ανοδικά η Optima.

Σήμερα ξεκινάει η δημόσια πρόταση της Unity για την Entersoft στα 8 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε επίσης:

NBG Securities: Yψηλότερες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Τοp Pick η Τράπεζα Πειραιώς

Χρηματιστήριο: Γιατί οι ξένοι θεσμικοί δεν τρόμαξαν από το αποτέλεσμα της κάλπης

HSBC για Eurobank: Επενδύστε στη μετοχή – Αύξηση τιμής στόχου στα 3,50 ευρώ