• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κάτω από τα προ sell-off επίπεδα τα blue chips με εξαίρεση την Ιντρακάτ – Τιτάν, Πειραιώς και ΔΕΗ δείχνουν το δρόμο για τις 1.400 μονάδες 

    Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat) - Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Titan) - Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) - Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ)

    Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat) – Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Titan) – Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) – Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ)


    Έβγαλαν αντίδραση οι τράπεζες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με την UBS να βάζει το χέρι της, αλλά μία εβδομάδα μετά το sell off οι μετοχές ακόμα να συνέλθουν.

    Η Πειραιώς εδώ και μία εβδομάδα έχασε το δρόμο της για τα 4 ευρώ, η ΕΤΕ για τα 8, η Alpha Bank για την περιοχή του 1,70, η Coca Cola για τα 34, η Eurobank για τα 2,10, ο ΟΤΕ για τα 15, με εξαίρεση την Ιντραλότ που διαπραγματεύεται πάνω από τα 5 ευρώ.

    Η προσπάθεια επιστροφής στα προηγούμενα επίπεδα αναφοράς, συνεχίστηκε σήμερα με φτωχές συναλλαγές, λόγω της περιόδου (θερινή ραστώνη), όπου πάνω από 2% τα κέρδη για την Optima Bank, πάνω από 1,5% για την ΕΤΕ, 1,7% για την Eurobank, 0,5% για την Alpha και πάνω από 2,3% για την Πειραιώς.

    Όπως επισημάνθηκε και στο πρώτο σχόλιο της αγοράς για σήμερα, ενδιαφέρουσα η αντίδραση στην Τιτάν, με κέρδη πάνω από 2%, στα 30,50 ευρώ. Στα 10,73 σκαρφάλωσε η Aegean, σούπερ άνοδος 2,86% για την ΔΕΗ που προσέγγισε τα 11,49 ευρώ και έχει τιμή στόχο πάνω από 17 ευρώ.

    Στα 31,64 ευρώ ανακάμπτουν τα ΕΛΠΕ, +1,21% η ΜΟΗ και 1,57% η Lamda. Οι μετοχές, πλην ορισμένων εξαιρέσεων δεν έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα των 1.400 μονάδων σε επίπεδο Γενικού Δείκτη. Άλλωστε, σήμερα κλείνει μία εβδομάδα μετά το sell off της περασμένης Δευτέρας.

    Δεύτερη απόπειρα προσέγγισης των 1.400 μονάδων για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. κλείνοντας όμως, σχεδόν στα υψηλά ενδοσυνεδριακά επίπεδα, στις 1.398 μονάδες και με κέρδη 1,08%. Ξεκίνησε, η περίοδος με τους χαμηλούς τζίρους, λόγω Δεκαπενταύγουστου, διαμορφούμενος σήμερα, ούτε καν στα 70 εκατ. Ευρώ.

    Πτωτικό γύρισμα για τις ευρωπαϊκές αγορές και την Wall μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας.

    Οι τράπεζες έκαναν τη διαφορά την Δευτέρα, υποβοηθούμενες κυρίως από την θετική έκθεση της UBS για τον κλάδο.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα 12 /8 αργά το βράδυ όπου αναμένονται οι ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI της τριμηνιαίας αναθεώρησης με ημερομηνία εφαρμογής τις 2/9/2024.

    Σημειώνεται ότι στον βασικό δείκτη, Global Standard Index για την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται 10 μετοχές και συγκεκριμένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Metlen, Alpha Bank, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

    Οι αγορές έχουν ανακάμψει μετά το μίνι κραχ, καθώς οι ανησυχίες για την ύφεση για την οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να έχουν αμβλυνθεί.

    Στο επίκεντρο τα νεά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, αύριο 13/8 ο δείκτης τιμών παραγωγού και Τετάρτη 14/8 δείκτης καταναλωτή, τα οποία θα προσδιορίσουν τις επερχόμενες κινήσεις της Fed.

    Κατά 1% έως 5% αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η UBS, μετά τα αποτελέσματα β’ 3μηνου 2024, ενώ βελτιώνει και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024.

    Σύμφωνα με τη UBS, μετά τα αποτελέσματα και του β’ 3μηνου του έτους, υπήρξε αναβάθμιση της καθοδήγησης, διατήρηση του επιτοκιακού περιθωρίου (NIM), ισχυρή πιστωτική επέκταση και δημιουργία εσόδων από προμήθειες.

    Έτσι, η UBS αναβάθμισε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2024 κατά 4% για την Alpha Bank, 4% για την Eurobank, 6% για την Εθνική και 5,5% για την Πειραιώς.

    Επίσης, αύξησε την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 2,32 ευρώ, για την Eurobank στα 2,74 ευρώ, για την Εθνική στα 11,20 ευρώ και για την Πειραιώς 5,70 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ