Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υπό πίεση οι τράπεζες, όλο και πιο κοντά στα υψηλά έτους ο ΟΤΕ

Πίνακας στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Με απώλειες άνοιξε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη μετά τη γιορτή των Χριστουγέννων συνεδρίαση. Οι απώλειες είναι οριακές, οδηγώντας τον γενικό δείκτη στις 888 μονάδες, σε μία συνεδρίαση που δεν θα πρέπει να θεωρείται υψηλών προσδοκιών.

Υψηλών προσδοκιών δεν θα πρέπει να θεωρούνται ούτε οι επόμενες μέσα στην εβδομάδα, αφού κανείς δεν θα σκεφτεί να εκτεθεί και να αναλάβει ρίσκο στην τελευταία εβδομάδα της χρονιάς, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς. Το ενδιαφέρον μεταστρέφεται στις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της μετάλλαξης Όμικρον.

Το γεγονός ότι έχει ήπια συμπτώματα, τέτοια που μοιάζουν με ένα απλό κρυολόγημα, θα καθορίσει και την πολιτική των κεντρικών τραπεζών, αναφέρουν χρηματιστές στα πρωινά τους σχόλια. Πολιτική, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή τους για αύξηση των επιτοκίων και περιορισμό των δαπανών στα προγράμματα επαναγοράς ομολόγων.

Με απώλειες στο 1,06 ευρώ ξεκίνησε η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στα 2,89 ευρώ η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 0,89 η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και στο 1,29 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά στις 570 μονάδες.

Κάτω από τα 7 ευρώ κάνει πράξεις η Lamda Development ΛΑΜΔΑ 0,27% 7,45, ενώ ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 υποχωρεί στα 12,54 ευρώ και ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 ενισχύεται στα 16,55 ευρώ. Όλα δείχνουν ότι η μετοχή του Οργανισμού πάει να κλείσει τη χρονιά στα υψηλά έτους τα 12,75 ευρώ.

Αντίδραση βγαίνει και στη ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 που προσπαθεί να απομακρυνθεί πάνω από τα 9 ευρώ που ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου, με εντολές αυτή την ώρα που οδηγούν τη μετοχή στα 9,12 ευρώ.

Στα 13,40, μάλλον σταθεροποιητικά η Τέρνα Ενεργειακή και στα 9,44 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ . Πιέσεις στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπως στην Epsilon Net και τους Ευρωσυμβούλους και την Τεχνική Ολυμπιακή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο παραμένει κλειστή η αγορά του Λονδίνου, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή το Χρηματιστήριο της Αθήνας θα έχει ημιαργία.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Επιχείρηση διαφυγής πάνω από τα 9,10 η ΔΕΗ, πλάτη στην αγορά από την CCHB πάνω από τα 30

Bitcoin: Τι προβλέπουν οι αναλυτές για την πορεία του κρυπτονομίσματος το 2022

Τουρκία: Πρόστιμο 8 εκατ. λιρών σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Binance