Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ήπια διόρθωση βγαίνει σε τράπεζες – blue chips, πάλι αντίδραση στην HelleniQ Energy, έκοψε μέρισμα η ΤΕΝΕΡΓ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές ξεκινά εν μέσω ενός διαφαινόμενου ευνοϊκότερου εκλογικού αποτελέσματος στη Γαλλία. Ωστόσο, η δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά κυρίως η αποτελεσματικότητα αυτής παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα.

Η ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει την κατάθεση Πάουελ στη Γερουσία από αύριο, αλλά και τον πληθωρισμό Ιουνίου των ΗΠΑ και Γερμανία την Πέμπτη.

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή θα έχουμε τα πρώτα σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα Β΄τριμήνου στις ΗΠΑ με τις Wells Fargo, JP Morgan και Citigroup να ανοίγουν την αυλαία.

Στο εσωτερικό αναμένουμε να συνεχιστεί η συσχέτιση με την υπόλοιπη Ευρώπη αναμένοντας και τα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα που ξεκινάνε προς το τέλος Ιουλίου με την Μέτλεν.

Σύμφωνα με την Depolas Investments, για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., το εύρος που ορίζουν η πρώτη σημαντική στήριξη και η πρώτη κρίσιμη αντίσταση εκτιμάται μεταξύ των 1.400 και 1.480 μονάδων.

Προς το παρόν, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν στη Γαλλία και οι αγορές επιβραβεύουν την… τρίτη θέση της ακροδεξιάς, την διατήρηση των δυνάμεων του Μακρόν και το ενδεχόμενο διάσπασης του αριστερού συνασπισμού που ήρθε πρώτος στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, όπως προέβλεψε σε χθεσινό άρθρο του το Bloomberg.

Οριακά κέρδη σε Παρίσι και Φρανκφούρτη με άνοδο 0,2% και 0,3% αντίστοιχα.

Οριακές οι απώλειες και στο Χ.Α. με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στις 1.434 μονάδες και με απώλειες 0,38%. Ούτε 2,5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης!

Οι αναλυτές δεν περιμένουν τη διαμόρφωση ισχυρών καταλυτών, πέρα από το ενδεχόμενο αναβάθμισης των υπολοίπων τραπεζών από την Moody’s, ή τα μερίσματα των τραπεζών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ακόμα deal στην πληροφορική με την Ιντεάλ στο επίκεντρο, ενώ το placement στην Attica Group πηγαίνει για τον Σεπτέμβριο.

Καθαρά πτωτική η σημερινή συνεδρίαση, τουλάχιστον στο άνοιγμα με όλους τους βασικούς πρωταγωνιστές, στο κόκκινο.

Στο 1,623 ευρώ υποχωρεί η Άλφα, στα 7,98 η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στο 2,1310 ευρώ η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 παρά το placement σε ομολογιακό της και στα 3,65 η Πειραιώς.

Στα 13,51 υποχωρεί ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 στα όρια των 15 ευρώ διαπραγματεύεται ο ΟΠΑΠ, στα 37,12 ο Μυτιληναίος, μικρές οι απώλειες και για τη ΜΟΗ 0,52% ΜΟΗ 1,86% 23,04 στα 22,94, αλλά θετικό το πρόσημο, στα 8,14 ευρώ για την μετοχή της HelleniQ Energy.

Πιέσεις ακόμα στην Coca Cola, τη ΔΕΗ, στα 11,26, τη Βιοχάλκο στα 6,16, Τιτάν στα 28,75, Cener στα 9,94.

Κέρδη 1,5% στον Άβακα, πάνω από τα 5 ευρώ η Ιντρακάτ.

Οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,38 ευρώ ευρώ ανά μετοχή, υποχωρώντας αυτή την ώρα 1,5% όπως και της ΕΚΤΕΡ ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Πτώση μετοχών και ομολόγων – Ανησυχία για τα δημοσιονομικά της χώρας

Πτώση του ευρώ μετά τη νίκη της αριστεράς

Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Elvalhalcor, Metlen, ΟΠΑΠ, Profile, Φουρλής και τις τραπεζικές μετοχές