Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η ρευστότητα στράφηκε σε ΟΤΕ, Cener, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Jumbo, ιστορικό χαμηλό για Αττικής

Oι αγοραστές επέστρεψαν στον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Άλφα,  το Jumbo τα ΕΛΠΕ και την Βιοχάλκο.

Μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις η αγορά είδε το θετικό πρόσημο και μάλιστα ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,37%, στις 1437,88 μονάδες, με τις συναλλαγές να σπάνε τα κοντέρ στα 164,67 εκατ. ευρώ.

Πολλά τα πακέτα που πέρασαν στην Εθνική σήμερα, ενώ είχαμε και placement στα  small caps και συγκεκριμένα στην Q&R, στην οποία πέρασε το 3% σε θεσμικούς επενδυτές.

Η Δημόσια Προσφορά των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο ΧΑ την εβδομάδα που πέρασε ενώ η γεωπολιτική κατάσταση στο εξωτερικό διαμόρφωσε κλίμα και διαθέσεις.

Με +2,49%, στα 7,738 ευρώ και όγκο 10,79 εκατ. τεμαχίων.

Μεγάλος όγκος και σήμερα πάνω από 7,7 εκατ. κομμάτια στην Άλφα, στο 1,508 ευρώ και κέρδη 1,62%, κέρδη 2,3% για την μετοχή της Πειραιώς, στα 3,77 ευρώ και 3,5 εκατ. κομμάτια και κέρδη 0,62% για την Eurobank, στο 1,962 ευρώ με 4,8 εκατ. κομμάτια.

Kέρδη 1,79% για την ναυαρχίδα της οικογένειας Στασινόπουλου, στα 5,68 ευρώ, αλλά με συναλλαγές κάτω από 100 χιλιάδες κομμάτια.

Άνοδος 1,68% για τον ΟΤΕ, στα 15,78 με την διοίκηση Νεμπή να κάνει ανοίγματα σε νέες δραστηριότητες και αγορές, +2,23% ο ΟΠΑΠ, επιστρέφοντας πάνω από τα 16 ευρώ, τα 34 ευρώ πάτησε ο Μυτιληναίος με 177 χιλιάδες όγκο, +1,82% για την ΜΟΗ, στα 21,24 ευρώ με 117 χιλιάδες όγκο και 1,45% τα κέρδη για τα ΕΛΠΕ που επέστρεψαν ξανά στα 7 ευρώ.

Αντίδραση 2,825 έβγαλε και η Cener και 2,5% η μετοχή της Τιτάν, ενώ πάνω από τα 13,10 ευρώ ανέκαμψε το Κρι Κρι.

  Νέο ιστορικό χαμηλό για την Αττικής στα 3,50 ευρώ, εν αναμονή της αύξησης κεφαλαίου.

Κατά τα άλλα, την Τρίτη εξάλλου αναμένεται η ετυμηγορία του οίκου FTSE για την κατάταξη των Αγορών (market classification) με ελληνικό ενδιαφέρον.

Μένει να φανεί αν ο FTSE θα θέσει το Χ.Α. σε  Watch list.

Σύμφωνα με την Beta Χρηματιστηριακή, η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη επέστρεψε στον Ιούνιο καταγράφοντας μια συσσώρευση τιμών σε ένα πολύ συγκεκριμένο εύρος τιμών που διαρκεί παραπάνω από τέσσερις μήνες.

Ότι κέρδισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Σεπτεμβρίου χάθηκε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις ανακόπηκαν από μια συνεδρίαση εκτόνωσης της πίεσης την Παρασκευή χωρίς να αλλάξει η μεγάλη εικόνα.

Η βραχυπρόθεσμη τάση ξαναγύρισε πτωτική μετά από τα διαδοχικά σήματα πωλήσεων του MACD και των δυο βασικών κινητών μέσων των 30 και 50 ημερών.

Τα περιθώρια ωστόσο δείχνουν να στενεύουν και για την μακροπρόθεσμη τάση καθώς στις 1.394 μονάδες βρίσκεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών ο οποίος δοκιμάστηκε τον Αύγουστο και ενεργοποίησε αγοραστικά αντανακλαστικά.

Ενδεχομένως η ζώνη τιμών του ΚΜΟ-200 ημερών να αποτελεί και την κυριότερη βραχυπρόθεσμη στήριξη.

Η ανάκτηση της ανοδικής τάσης απαιτεί την ανακατάληψη της περιοχής των 1.435 μονάδων ενώ η βασική αντίσταση βρίσκεται στην γνωστή ζώνη των 1.450 μονάδων.

Διαβάστε επίσης

Η Optima bank ειδικός διαπραγματευτής επί των μετοχών της AVE

Εθνική: Το παρασκήνιο του placement – Πόσα «χαρτιά» πήραν οι Έλληνες και τι πλήρωσαν

ΧΑ: Αλλαγή του Free Float σε όλους τους δείκτες της Εθνικής Τράπεζα μετά το placement