• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η προσοχή σε Άλφα και Metlen – Οπισθοχώρηση στις 1.470 μονάδες ο δείκτης

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank και Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank και Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen


    Πάτησε τις 1.470 μονάδες και δείχνει να ανακάμπτει η αγορά λιγη ώρα μετά το άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), με τις τράπεζες και πάλι να βρίσκονται στο στόχαστρο σε μία μέρα που ξκίνησε με απώλειες και για τις ευρωπαϊκές αγορές.

    Πάνω από 6 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές και στις 1.174,5 μονάδες ο γενικός δείκτης με τις πιέσεις να διευρύνονται σε -0,90% στη Φρανκφούρτη και πάνω από 1,5% στο Παρίσι. Αυτό, παρά το γεγονός ότι χθες επικράτησαν σταθεροποιητικές διαθέσεις στις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα πυροδοτούν κινήσεις κατά περίπτωση.

    Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα αποτελέσματα των Google και Tesla φαίνεται ότι δεν εντυπωσίασαν, δεδομένου και των αρκετά απαιτητικών αποτιμήσεων, με την 2η μάλιστα να χάνει και τις εκτιμήσεις κερδοφορίας των αναλυτών.

    Στον αντίποδα, η αύξηση εσόδων των υπηρεσιών cloud οδήγησε χθες την SAP στη Γερμανία σε σημαντικά ημερήσια κέρδη (+7%). Η βαρύτητα, λοιπόν, πέφτει στα αποτελέσματα των εισηγμένων οδηγώντας μάλλον σε σημαντικές διακυμάνσεις, αλλά πιθανότατα εντός εύρους τιμών.

    Ήτοι, μεταβλητότητα αναμένουμε το επόμενο διάστημα και στο ΧΑ ενδεχομένως μεταξύ των 1.400 και 1.500 μονάδων, όπως σχολιάζει η Depolas Investments.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Ιουλίου σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

    Για την τελευταία, αναμένουμε επιπροσθέτως τις εβδομαδιαίας αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων, τα αποθέματα χονδρικής Ιουνίου και τις πωλήσεις νέων κατοικιών (Ιουνίου).

    Υπενθυμίζουμε ότι αύριο πριν την συνεδρίαση ανακοινώνει το Β΄τρίμηνο η Metlen ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 με τα εκτιμώμενα κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται στα 230 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή.

    Από διεθνείς εισηγμένες σήμερα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων IBM, Deutsche Bank, AT&T, Ford, Italgas, Orange, BNP Paribas, Banco Santader.

    Η προσοχή στραμμένη στην Alpha Bank, εν αναμονή της γενικής συνέλευσης των μετόχων και της απόφασης για διανομή μερίσματος για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Ο κλάδος θα έχει την προσοχή της αγοράς μέχρι τις 2 Αυγούστου που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα β’ 3μήνου, τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Σημειώνεται πως από σήμερα διαγράφονται 5,3 εκατ. ίδιες μετοχές του ΟΤΕ, ενώ οι μετοχές της ΕΚΤΕΡ διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές με αναλογία μία νέα για κάθε μία παλιά.

    Περί το 1,70 ευρώ οι πράξεις στην Άλφα και κάτω από τα 8,40 ευρώ η ΕΤΕ.

    Από εκεί και πέρα πιέσεις και σήμερα στη Cener στα 9,64, αλλά αντίδραση στην Τιτάν στα 31 ευρώ.

    Κάτω από 1% η πτώση στη ΔΕΗ, στα 11,59 ευρώ, αντίδραση 0,81% βγάζει η Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 αναζήτηση κατεύθυνσης για Μυτιληναίο στα 36,34, τη Μότορ Όιλ στα 23,68.

    Μεγαλύτερη η πτώση σε ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 -1,56%, στα 15,78 ευρώ και ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 στα 14,37 ευρώ και πτώση και για τις δύο πάνω από 1%.

    Αντίδραση στα 11,76 ευρώ η Aegean, με +3,3% η μετοχή της Quest.

    Διαβάστε επίσης:

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΕΛΧΑ, ΙΝΤΚΑ, ΚΟΥΕΣ και ΜΥΤΙΛ

    UniCredit: Εξαγοράζει Vodeno και Aion έναντι €370 εκατ. – Ανεβάζει τον στόχο για τα έσοδα του 2024

    Αποκαλύπτονται οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου με ονόματα και διευθύνσεις



    ΣΧΟΛΙΑ