• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η Πειραιώς παρέσυρε τον δείκτη, άμυνα από ΟΠΑΠ, Aegean και Βιοχάλκο

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Ασανσέρ η σημερινή συνεδρίαση, μία μέρα μετά το ράλι του 11,4%. Δεδομένου ότι οι… Έλληνες επενδυτές δεν φημίζονται για την… υπομονή τους, ήταν αναμενόμενο ότι στην πρώτη αδυναμία της αγοράς, η οποία ήρθε περί τις 15.00, πιέζοντας τον δείκτη ως τις 647 μονάδες, θα έσπευδαν να ρευστοποιήσουν. Κι αυτό για να κατοχυρώσουν τα κέρδη που βγήκαν από τη χθεσινή μέρα.

    Οι εξελίξεις ως προς τη διαχείριση των  cocos και την αποπληρωμή τους από την Πειραιώς, τίθεται επί τάπητος στον SSM. H πτώση πάνω από 8% στη μετοχή δεν αφήνει περιθώρια για να αποφευχθεί η εξέλιξη της «κρατικοποίησης» της τράπεζας, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς. Αγνοώντας όμως, ότι στο ενδεχόμενο αυτό, η Πειραιώς θα γίνει «το  τραπεζικό  play» της επόμενης χρονιάς, αφού η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση και τα σενάρια για το ποιος ή ποιοι ξένοι θα ηγηθούν μετοχικά της τράπεζας θα δίνουν και θα παίρνουν. Η μετοχή υποχώρησε πάνω από 8,8% με περισσότερα από 7 εκατ. τεμάχια, πιέζοντας την αγορά στο κλείσιμο στις 651,77 μονάδες και απώλειες 0,57%.

    Άσχημη ήταν η μέρα για τον Μυτιληναίο, που υποχώρησε κάτω από τα 10 ευρώ, στα 9,97 ευρώ και την αγορά να αναμένει την απόφαση της Morgan Stanley σήμερα τα μεσάνυχτα για το αν θα συμπεριλάβει την ελληνική μετοχή στους δείκτες της ή όχι. Πιέσεις και για τον ΟΤΕ, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της πληροφορίας ότι θα αποκτήσει 268 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής του στην Telecom Romania. Η μετοχή υποχώρησε σχεδόν 1,5% με 658 χιλιάδες τεμάχια. Πτώση 3,5% για την Ελλάκτωρ και απώλειες 1,7% για τα ΕΛΠΕ στα 4,68 ευρώ, ήταν τα  blue chips, που επιβάρυναν την εικόνα της της ημέρας στο κλείσιμο.

    Στον αντίποδα, η Alpha ήταν η μόνη από τις τράπεζες που αυτονομήθηκε με κέρδη άνω του 1%, στα επίπεδα των 0,543 ευρώ. Κέρδη πάνω από 7% για την Aegean, στον απόηχο του εμβολίου της Pfizer, πάνω από 5% τα κέρδη για την Βιοχάλκο που προσβλέπει στην αλλαγή πολιτικής Μπάιντεν για τους δασμούς στις ΗΠΑ και κέρδη πάνω από 5,6% για τον ΟΠΑΠ, ο οποίος τυγχάνει της προσοχής των ξένων, με την HSBC να ανεβάζει την τιμή στόχο στα 10,5 ευρώ και σύσταση  buy. Ίδια σύσταση από την HSBC και για το  Jumbo με τιμή στόχο τα 18,5 ευρώ.

    Κέρδη για 45 μετοχές και απώλειες για 63.

    Οι δε συναλλαγές ήταν και σήμερα ορμητικές, πάνω από 93 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα. Στην Aegean άλλαξαν χέρια 200 χιλιάδες τεμάχια, στα 3,65 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ