• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η μείωση του εύρους τιμής στο placement της ΕΤΕ και Μέση Ανατολή στέλνουν τον δείκτη κάτω από τις 1.440 μονάδες

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Ακόμα πιο χαμηλά ο γενικός δείκτης την Τετάρτη στις 1.437 μονάδες και με απώλειες 0,63%, ενώ οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 4 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά. Αυτό, μία μέρα μετά τη μικρή υποχώρηση που καταγράφηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) εν μέσω αρνητικού κλίματος στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες κυρίως λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων.

    Η εικόνα στο μέτωπο αυτό δεν δείχνει να βελτιώνεται ούτε σήμερα μετά και την πυραυλική επίθεση του Ιράν. Μια απότομη ευρύτερη κλιμάκωση στην περιοχή δεν θα αφήσει ανεπηρέαστες τις αγορές, ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι δυσδιάκριτο και σε τέτοιες περιπτώσεις οι αγορές συνήθως κινούνται αναλόγως μόνο αν υπάρξει γεγονός.

    Πάραυτα, αναμένουμε αυξημένες διακυμάνσεις στο εξωτερικό.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει το ποσοστό ανεργίας Αυγούστου στην Ευρωζώνη, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και τη διαφορά θέσεων εργασίας ADP Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    H πορεία της αγοράς, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κίνηση των ξένων, αν και προς ώρας δείχνει αποκομένο, αφού τα διεθνή χρηματιστήρια δείχνουν να ανακάμπτουν.

    Πάντως, αντίδραση βγαίνει στις ευρωπαϊκές αγορές παρά την αύξηση της γεωπολιτικής έντασης που μειώνει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

    Η Ελλάδα επηρεάζεται σημαντικά από το γεωπολιτικό κίνδυνο και το ελληνικό χρηματιστήριο εκτιμάται από τους αναλυτές πως θα διατηρήσει την πλάγια πτωτική πορεία .

    Το placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα πιθανότατα θα επηρεαστεί το πάνω όριο θα χαμήλωσε από 7,95 σε 7,65.

    Υπενθυμίζεται πως σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος ολοκληρώνεται η διαδικασία και κλείνει το βιβλίο προσφορών.

    Mεγάλες πιέσεις βγαίνουν στις τράπεζες, με εξαίρεση την ΕΤΕ που υποχωρεί 0,21% στο 1,63 ευρώ. Πάνω από 2,37% η πτώση στην Eurobank, πάνω από 1,4% στην Άλφα και 1% στην Πειραιώς αυτή την ώρα.

    Πιέσεις βγαίνουν σε Lamda, Metlen, Αegean, ΔΕΗ και ΟΤΕ, με τις απώλειες να ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

    Στα 21,10 ευρώ η Μότορ Όιλ, στα 15,86 διολισθαίνει ο ΟΠΑΠ και στα 7 ευρώ τα ΕΛΠΕ.

    Κάτω από τα 26 ευρώ το Jumbo και στα 35,30 ευρώ υποχωρεί η Τιτάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αγροτικό ρεύμα: 10ετής ρύθμιση οφειλών με μηδενικό επιτόκιο – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

    Οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων με αμέτρητες αγορές και Bet Builder Ready από το Πάμε Στοίχημα

    Johnson & Johnson: Επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων για νέα παραγωγική μονάδα



    ΣΧΟΛΙΑ