• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η μετοχή της ΕΤΕ βρίσκει την τιμή του placement, αναταράξεις σε τράπεζες και blue chips

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Όπως αναμενόταν, η μετοχή της ΕΤΕ τείνει να βρει την τιμή του placement τα 7,55 ευρώ, μία διαδικασία που μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά σήκωσε αρκετή κριτική από την αγορά ως προς τους χειρισμούς του ΤΧΣ, καθώς μερίδα των επενδυτών θεωρείται ότι εγκλωβίστηκε και παρασύρθηκε από το αρχικό εύρος τιμής στα 7,95 ευρώ την περασμένη Δευτέρα, με υψηλό εκείνη την μέρα στα 7,98 ευρώ.

    Κι αν από το ΤΧΣ δηλώνουν ότι «εμείς δεν παρακολουθούμε το ταμπλό», αγνοούν ότι τελικά στο… ταμπλό απευθύνθηκαν και στους επενδυτές που ασχολούνται με αυτό. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση κρατάει ως θετικό το γεγονός ότι η τιμή του placement έγινε πάνω από 40% σε σχέση με το προηγούμενο πριν από 11 μήνες.

    Οριακές οι διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) με μάλλον μία ακόμα πλαγιοκαθοδική κίνηση στις 1.420 μονάδες και ανησυχία μήπως ο δείκτης πάει να συναντήσει πάλι τον ΚΜΟ 200 ημερών και την ζώνη 1.395 – 1.410.

    Ελπίδα για τη ρευστότητα, η αυριανή μέρα που αποδεσμεύονται τα μετρητά για όσους δήλωσαν «παρών» στο placement της ΕΤΕ.

    H αγορά είδε και χθες αυξημένες απώλειες με τον ΓΔΧΑ να προσγειώνεται στην περιοχή των 1.430 μονάδων.

    Από την άλλη, καλύτερη ήταν η εικόνα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Η γεωπολιτική ένταση ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου και δημιουργεί ανησυχίες για ανάπτυξη, πληθωρισμό και επιτόκια.

    Η αβεβαιότητα μεταφράζεται σε αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές με αποτέλεσμα να έχουμε σε πολλές περιπτώσεις παραβιάσεις κρίσιμων τεχνικών στηρίξεων και αντιστάσεων, υποστηρίζει η Depolas Investments.

    Kαι συνεχίζει: Για τον ΓΔΧΑ βλέπουμε πιθανή μια ενεργοποίηση των αγοραστών στα τρέχοντα επίπεδα εφόσον επικρατήσουν ήσυχα νερά στο εξωτερικό. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τον δείκτη υπηρεσιών PMI Σεπτεμβρίου στις οικονομίες της Ευρωζώνης καθώς και τον δείκτη τιμών παραγωγού Αυγούστου της περιοχής.

    Στις ΗΠΑ, πέραν των εβδομαδιαίων στοιχείων εργασίας, αναμένουμε κοντά στο κλείσιμο του ΧΑ τον αντίστοιχο δείκτη υπηρεσιών PMI Σεπτεμβρίου, τις εργοστασιακές παραγγελίες Αυγούστου και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Αυγούστου.

    Αναλαμπή στην Άλφα στο 1,49 ευρώ, πιέσεις για την Eurobank στο 1,95, ενώ απώλειες 0,60% σημειώνει και η Πειραιώς. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι παραμένουμε αναδυόμενη αγορά και πως οι ξένοι επενδυτές όταν υπάρχουν κρίσεις, σπεύδουν σε ρευστοποιήσεις μειώνοντας το ρίσκο τους.

    Μετά το «ok» της ΑΜΚ από την γενική συνέλευση, η μετοχή γράφει απώλειες στα 9,76 ευρώ, με την εταιρεία να έχει βλέψεις και για το Euronext.

    Στο κόκκινο με οριακές απώλειες 0,57% ο Τιτάνας, στα 34,75 ευρώ.

    Τα θετικά αποτελέσματα της Άβαξ τροφοδοτούν την μετοχή ανοδικά 0,95%, στο 1,494 ευρώ, κάποιες εντολές στην Aegean στα 10,65 ευρώ, πιέσεις σε ΔΕΗ και ΔΑΑ, στα 11,66 και 7,58 ευρώ αντίστοιχα, στα 15,78 ενισχύεται ο ΟΠΑΠ, στα 33,90 ο Μυτιληναίος και στα 15,32 ευρώ με απώλειες 0,45% ο ΟΤΕ αυτή την ώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Πώς το ΤΧΣ πήρε το… πορτοφόλι των Ελλήνων επενδυτών, η επόμενη μέρα μετά το placement

    Εθνική Τράπεζα: Υπερκαλύφθηκε κατά 10,4 φορές το placement – Το 85% σε ξένους επενδυτές – Το ΤΧΣ αντλεί 690 εκατ.

    BMW: «Φρένο» σε περαιτέρω επένδυση στην Northvolt – Χάνεται η «ελπίδα της Ευρώπης»;



    ΣΧΟΛΙΑ