Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η Εθνική οδεύει στα €7,95, «τρικλοποδιά» από ΟΤΕ και Τιτάν

Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

Με οριακές διακυμάνσεις και ελαφρώς πτωτικά ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) ξεκίνησε την Δευτέρα, στις 1.467 μονάδες και συναλλαγές που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ στο πρώτο 10λεπτο. Αυτό, όταν την Παρασκευή ελαφρώς πτωτικά έκλεισε ο γενικός δείκτης, λόγω υποχώρησης σε τράπεζες (πλην ΕΤΕ) και ενέργεια, διατηρώντας την επαφή του με την ζώνη αντίστασης των 1.470-1.500 μονάδων.

Σήμερα ολοκληρώνονται στο εσωτερικό οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων Α΄εξαμήνου, ενώ αναμένουμε, σημειώνει η Depolas Investments, και τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου. Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου μπορεί να φέρει τοποθετήσεις σε επιλεγμένο αριθμό εταιρειών που δημοσίευσαν καλά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Beta ΑΧΕΠΕΥ 99 εισηγμένες εταιρείες (66%) έχουν δημοσιεύσει και καταγράφεται αύξηση κατά περίπου 15% τόσο στα EBITDA όσο και στα καθαρά κέρδη, υποστηρίζοντας τις αποτιμήσεις και την τάση της αγοράς.

Στην Ευρωζώνη στα σημαντικότερα μάκρο περιλαμβάνεται η αρχική μέτρηση πληθωρισμού Σεπτεμβρίου σε Ιταλία και Γερμανία.

Ωστόσο, σε εβδομαδιαίο επίπεδο αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στις θέσεις εργασίας μη αγροτικού τομέα Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Αξίζει να αναφερθούμε στους μετοχικούς δείκτες της Κίνας ο βασικότερος των οποίων (Shanghai Shenzhen CSI 300) ανεβαίνει περισσότερο από 7 ποσοστιαίες μονάδες σήμερα το πρωί καταγράφοντας τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από το 2015.

Βέβαια, κλειστή θα παραμείνει από αύριο η εν λόγω αγορά για μία εβδομάδα λόγω αργίας. Η Άλφα υποχωρεί στο 1,58, η ΕΤΕ ενισχύεται στα 7,92, η Eurobank υποχωρεί στα 2,07 ευρώ και η Πειραιώς σημειώνει μικρές απώλειες στα 3,92 ευρώ.

Πτώση 1,12% ο ΟΤΕ, πέριξ των 36 ευρώ ο Μυτιληναίος, λίγο πάνω από τα 16 ο ΟΠΑΠ, στα 21,30 αμετάβλητη η ΜΟΗ και στα 7,01 ευρώ τα ΕΛΠΕ, στα 12,20 ευρώ υποχωρεί η ΔΕΗ.

Απώλειες για Cener sta 10,04, Tιτάν που υποχωρεί πάνω από 1% στα 35, στα 2,40 ενισχύεται ο ΑΔΜΗΕ, ενώ πτώση 1,39% σημειώνει το Αεροδρόμιο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Απόστολος Βακάκης: Οι μισές αλήθειες της… απολογίας στους μετόχους, το ζήτημα του Buy Back και η «παιχνιδιάρα» Jumbo

Βιομηχανία: Στις 21 Οκτωβρίου το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και μέτρα για το ενεργειακό κόστος

Πλειστηριασμός ακινήτου: Τα νομικά όπλα για να μη χάσετε το σπίτι σας