• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η ΕΤΕ απογειώνει τον τζίρο

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


    Πάνω από 27 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές και ο τζίρος στην ΕΤΕ ξεπερνάει το 1,330 εκατ. κομμάτια αυτή την ώρα, καθώς πέρασαν οι μετοχές στους δικαιούχους μετά το placement. Σταθεροποιητικά στις 1.255 μονάδες ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), με το βλέμμα στην τεχνική αντίσταση των 1.260 μονάδων.

    Ανοδικά βλέπουν την αγορά οι αναλυτές, παρά τις διακυμάνσεις της αγοράς, όπως συνέβη στο χθεσινό κλείσιμο της συνεδρίασης.

    Η αγορά δεν κράτησε τα ημερήσια κέρδη της χθες, χωρίς ωστόσο να αυτό να διαφοροποιεί την γενικότερη εικόνα.

    Η Ευρώπη κινήθηκε και κινείται και σήμερα σταθεροποιητικά, ενώ κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες μετά από μία επιτυχημένη δημοπρασία 20ετών κρατικών ομολόγων.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ, τα πρακτικά της FED από τη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου (βράδυ), αλλά και τα αποτελέσματα της Nvidia, τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα μιας και η συγκεκριμένη εταιρεία κρατά τα σκήπτρα του AI.

    Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ ήταν ικανοποιητικά με τα EBITDA εννεαμήνου να διαμορφώνονται στα 14,3 εκ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 9,6 εκ. ευρώ (+41% σε ετήσια βάση).

    Για τον γενικό δείκτη οι αναλυτές βλέπουν υψηλότερα επίπεδα έστω και αν μεσολαβήσουν σημαντικές διακυμάνσεις τιμών.

    Στο μέτωπο των μάκρο βαρύτητα θα δοθεί στον πρόδρομο δείκτη Οκτωβρίου Chicago FED και στις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ. Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Κίνα σχεδιάζεται χρηματοδοτική στήριξη 50 εταιρειών στον τομέα της κατασκευής και ανάπτυξης.

    Την ίδια ώρα, με τιμή-στόχο 8,35 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση αγοράς ξεκινά την κάλυψη για την Cenergy Holdings, η Alpha Finance σε νέα της έκθεση.

    Η χρηματιστηριακή εστιάζει στην ηγετική θέση του ομίλου στον κλάδο των καλωδίων και χαλυβδοσωλήνων και στην επιτυχή ολοκλήρωση αρκετών έργων τα τελευταία χρόνια, τα οποία, όπως σημειώνει, ανοίγουν τον δρόμο για ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερα έργα.

    Ο μακροπρόθεσμος στόχος της ενεργειακής μετάβασης, ο οποίος συνεπάγεται αναθέσεις συμβάσεων μεγάλου πλαισίου στον τομέα των καλωδίων και αναβαθμίσεις του δικτύου διασύνδεσης για την ενσωμάτωση των ΑΠΕ, αναμένεται να δημιουργήσει προϋποθέσεις σημαντικής ανάπτυξης μεσομακροπρόθεσμα για τους συγκεκριμένους κλάδους.

    Επιστρέφοντας στο χρηματιστηριακό ταμπλό, φαίνεται να βγαίνει αντίδραση σε Coca Cola ΕΕΕ 0,25% 32,40 ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,13% 7,66 Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,86% 23,04 ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 και ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68

    Τα κέρδη των προαναφερόμενων μετοχών ανέρχεται σε πάνω από 1%.

    Πάνω από 15 η αντίδραση στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 οριακές απώλειες στο 1,509 η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στο 1,64 υποχωρεί η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και αμετάβλητη η ΕΤΕ στα 6,24 ΕΤΕ 0% 7,87

    Ανοδικά η Ιντραλότ στα 0,94, Cener στα 6,90, Τιτάν στα 19,18, ΑΔΜΗΕ με κέρδη 1,19%, στα 2,12 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Finance: Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας για την Cenergy Holdings

    Τι σημαίνει για μετόχους, εργαζόμενους και προμηθευτές το deal Attica – ΑΝΕΚ

    Autohellas: Κάτω από το 5% το ποσοστό της Fidelity



    ΣΧΟΛΙΑ