• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η απάντηση των τραπεζών στην… Autonomous (+5,47% η Πειραιώς) – Παρασκήνιο για Revoil και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

    Χρήστος Μεγάλου - Ιωάννης Στασινόπουλος - Γιώργος Ρούσος

    Χρήστος Μεγάλου – Ιωάννης Στασινόπουλος – Γιώργος Ρούσος


    Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η μετοχή της Alpha Bank συγκεντρώνει τα επενδυτικά βλέμματα, μετά το χαμηλό επτά μηνών και την προσέγγιση κρίσιμων τεχνικών στηρίξεων, παρασύροντας ανοδικά ολόκληρο τον κλάδο.

    Η όλη κίνηση στο Χρηματιστήριο όμως, δεν περιελάμβανε μόνο την Alpha, αλλά και τις άλλες τρεις συστημικές τραπεζικές μετοχές, σα να πρόκειται για… απάντηση σε αυθαίρετες (;) εκθέσεις, όπως της Autonomous, στην οποία παρατηρείται μείωση στις τιμές στόχους.

    Από εκεί και πέρα, η σημερινή συνεδρίαση έδωσε την ευκαιρία για αντίδραση τόσο στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση, όσο και στις μικρότερες, επαναφέροντας στο προσκήνιο μετοχές, όπως την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, που είχαν να δώσουν κίνηση από το τέλος Ιανουαρίου, ενώ φαίνεται να υπάρχουν ειδήσεις στα small caps, όπως στην Revoil.

    Κέρδη 1,18% για τον γενικό δείκτη, στις 1.420 μονάδες με συναλλαγές στα 118,74 εκατ. ευρώ.

    Η λογική του πεπιεσμένου ελατηρίου για την μετοχή της Άλφα την Δευτέρα και μάλιστα με ισχυρό όγκο 8,46 εκατ. Τεμαχίων, στον απόηχο της αναβάθμισης της τράπεζας από την Moody’s.

    Αφού πρώτα έγραψε χαμηλό επτάμηνών, δοκιμάζοντας κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις, η αγορά διαπιστώνει ότι η μετοχή έχει από τις πιο ελκυστικές αποτιμήσεις στην Ευρώπη. Χωρίς να πλησιάσει τα 8 ευρώ, κλείσιμο στα 7,94 για την ΕΤΕ (7,95 υψηλό ημέρας), με 1,43 εκατ. τεμάχια. Νέα άνοδος 3,7% για την Eurobank, στα 2,09 ευρώ με 7,5 εκατ. τεμάχια και ράλι 5,4% για την Πειραιώς, στα 3,59 ευρώ, παρά τη χαμηλή τιμή στόχο της Autonomοus, τα 3,47 ευρώ. Στην μετοχή άλλαξαν χέρια 6,37 εκατ. κομμάτια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελείωσαν οι πωλήσεις που έβγαιναν το περασμένο διάστημα από funds που είχαν μπει στο placement των 4 ευρώ.

    Εκτός από τις τράπεζες, το ενδιαφέρον πέρασε και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Δεν περνάει απαρατήρητη η κίνηση στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στο 1,89 ευρώ και η άνοδος 7,48% με σχεδόν 300 χιλιάδες κομμάτια όγκο. Η μετοχή έχει γράψει ιστορικά υψηλά στα 2,43 ευρώ, στο τέλος Ιανουαρίου. Έχει κεφαλαιοποίηση 711 εκατ. ευρώ, έναντι 1,52 δις. ευρώ της μητρικής Βιοχάλκο και 1,87 δισ. ευρώ της Cenergy.

    Οι δύο τελευταίες σημείωσαν επίσης άνοδος άνω του 3% η πρώτη και άνω του 2,6% η δεύτερη.

    Ως προς την Revoil του κ. Ευάγγελου Ρούσου, άλλαξαν χέρια συνολικά 930 χιλιάδες κομμάτια, περιλαμβανομένων και των 208.902 μετοχών που διακινήθηκαν σήμερα με την μορφή προσυμφωνημένης συναλλαγής στο 1,70 ευρώ και αποτελούσαν ίδιες μετοχές. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αγορές από θεσμικούς, αλλά και από επιχειρηματία που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

    Κατά τα άλλα, πάνω από 1% τα κέρδη για την Coca Cola με μόλις… 2.500 κομμάτια, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Μυτιληναίο.

    Το αριστοτεχνικό μάζεμα συνεχίζεται στην Τέρνα Ενεργειακή από τις 17/6, χωρίς να έχει καταγράψει καμία αρνητική συνεδρίαση.



    ΣΧΟΛΙΑ