Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: «Γύρισε» η Ευρώπη και μένει από καύσιμα ο δείκτης

Χρηματιστήριο

Από καύσιμα φαίνεται να μένει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία δεν βοηθάται από τις συναλλαγές, καθώς, σχεδόν 2,5 ώρες πριν από το πέρας των συναλλαγών, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 37 εκατ. ευρώ.

Η ανησυχία του πληθωρισμού, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού ωκεανού, προβληματίζει τις αγορές και επηρεάζει την επενδυτική στρατηγική. Ειδικά όταν πρόκειται αυτή (η στρατηγική) να κατευθυνθεί σε αγορές χωρών με υψηλό χρέος, όπως η Ελλάδα. Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα της έκθεσης της Moody’s η οποία στην κατακλείδα της επεφύλασσε τις ανησυχίες της για το χρέος.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια γύρισαν στο κόκκινο μεν, παραμένουν σε κοντινή απόσταση από τα υψηλά τους δε.

Στο Χ.Α., η τεχνική ανάλυση δείχνει υπερσυσσώρευση που, αν υπάρξει εκτίναξη, θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά ακόμα και στις 1.000 μονάδες. Πλην όμως, οι αυξήσεις κεφαλαίου και τα εταιρικά ομολογιακά που έχουν προγραμματιστεί για τη συνέχεια αναγκάζουν τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση και να βρίσκονται με το όπλο παρά πόδα προς κατοχύρωση ρευστότητας.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α., παρά την κίνηση προς τις 878 μονάδες (σχεδόν δέκα μονάδες κάτω από τον ΚΜΟ 30 ημερών), διαμορφώνεται με οριακά κέρδη 0,45%, στις 871 μονάδες, επίπεδα που συνιστούν χαμηλά ημέρας.

Απώλειες 0,40% για την Πειραιώς λόγω των επιβαρυμένων αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, με τη μετοχή να υποχωρεί κάτω από το 1,5 ευρώ.

1,45% πτώση για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 9,52 ευρώ.

Από εκεί και πέρα ψαλιδίζεται η αρχική άνοδος στην Άλφα και την ΕΤΕ που εκεί που ενισχυόταν πάνω από 2%, σημειώνει κέρδη κάτω από 1%, στα 2,365 ευρώ.

Πάνω από 1% η άνοδος στη ΔΕΗ, την Coca Cola και την Τέρνα Ενεργειακή.

Πάνω από 2% αντιδρά ο Μυτιληναίος μετά από επτά συνεδριάσεις διόρθωσης από τα 15,31 ευρώ.

Πάνω από 2% τα κέρδη και για τον ΟΠΑΠ, ενώ κάτω από 1% ενισχύεται η μετοχή του ΟΤΕ.