Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Γιατί η αγορά κοιτάζει ΙΝΛΟΤ, Austriacard, Μοτοδυναμική και τράπεζες

Χρηματιστήριο

Στις 1.465 μονάδες διολισθαίνει ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) με συναλλλαγές περί τα 2,5 εκατ. ευρώ. Αδιάφορη ήταν εν τέλει η χθεσινή συνεδρίαση, όπου οι απώλειες (λόγω αποκοπής μερίσματος) της ΕΤΕ αντισταθμίστηκαν με ΟΤΕ και Τιτάν.

Πάραυτα, και λόγω εποχής ο όγκος συναλλαγών συρρικνώθηκε περαιτέρω, κάτι που δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Η σημερινή ατζέντα είναι περισσότερο πλούσια και περιλαμβάνει πληθωρισμό Ιουλίου και ΑΕΠ β’ τριμήνου στη Γερμανία, καθώς και το ΑΕΠ Β΄τριμήνου και καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου στην Ευρωζώνη.

Στις ΗΠΑ, βαρύτητα θα δοθεί στον δείκτη τιμών κατοικιών Μαΐου και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα Β΄τριμήνου της ΕΧΑΕ έδειξαν μια σταθερά καλύτερη πορεία για την εισηγμένη με τα EBITDA να ανέρχονται στα ίδια επίπεδα με του Α΄τριμήνου οδηγώντας σε ένα καλό Α΄εξάμηνο με +17% στον κύκλο εργασιών στα 26,8 εκ. ευρώ και +35% στα λειτουργικά EBITDA στα 12,8 εκ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου.

Πιθανότατα τα αποτελέσματα να βοηθήσουν τον τίτλο σήμερα, σημειώνει η Depolas Investments. Στα 4,85 ευρώ η μετοχή με κέρδη 1,1%.

Αν και πλούσια η σημερινή ατζέντα δεν περιμένουμε δραματικές αλλαγές στις αγορές. Άλλωστε, η επενδυτική κοινότητα θα δώσει αυξημένη βαρύτητα στα αποτελέσματα της Microsoft, τα οποία, ωστόσο, ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στις ΗΠΑ.

Βεβαίως, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην αυριανή μέρα. Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Τιτάν θα δημοσιεύσουν εξάμηνο και οι αναλυτές περιμένουν δυνατή κίνηση και μάλλον θα κάνουν και νέες αναβαθμίσεις. Τέλειωσαν και κάποια μεγάλα funds τις πωλήσεις τους και έχουν αναπνεύσει οι τίτλοι.

Στο μεταξύ, ασανσέρ η μετοχή της Μοτοδυναμική. Χθες στα call auctions έκλεισε στο -24% και σήμερα βρίσκεται στο +27%.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες βγήκε χθες εντολή πώλησης 30 χιλιάδων τεμαχίων με αποτέλεσμα η προσφορά να μην απορροφηθεί και η μετοχή να πέσει.

Μάλιστα, είχε κλείσει με με αγοραστές άνω των 20 χιλιάδων τεμαχίων.

Οι εντολές αγοράς λοιπόν, πέρασαν σήμερα κατά το άνοιγμα. Για τον λόγο αυτό η μετοχή βρίσκεται στα 2,70 και +27%.

Η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη για την Ιντραλότ και την Austriacard. Τιμή στόχος 1,50 για την πρώτη και 9 ευρώ για τη δεύτερη.

Θετικό πρόσημο 0,28% για την Πειραιώς, απώλειες 0,24% για την Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,68 σχεδόν αμετάβλητη η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και αναζήτηση κατεύθυνσης για την ΕΤΕ με οριακά αρνητικό πρόσημο 0,05%.

Διόρθωση 0,33% στον ΟΤΕ που δεν έπιασε τα 15 ευρώ, αλλά βρίσκεται στα 14,94, στα 15,96 διολισθαίνει ο ΟΠΑΠ, κοντά στο 1% η πτώση στην Jumbo, 0,48% απώλειες ο Μυτιληναίος.

Κέρδη 1,73% για την Austria Card, μετά την αναβάθμιση από την Euroxx.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Μοτοδυναμική

Ευρωαγορές: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Euroxx για Austriacard: Τιμή στόχος €9 για τη μετοχή της «παρεξηγημένης» εταιρείας