• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Γιατί ανέβηκαν Πειραιώς και Jumbo, τι σηματοδοτεί η πτώση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Έντονη μεταβλητότητα και διακυμάνσεις για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη.

    Παρά το γεγονός ότι η Wall Street ξεκίνησε ανοδικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν θετικό πρόσημο, με εξαίρεση τις αγορές του Μιλάνο και της Μαδρίτης, στο Χ.Α. μπήκε τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,65%, στις 672,50 μονάδες και συναλλαγές πάνω από 74,48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από τα 8 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, ενόψει κλεισίματος εξαμήνου. Το γεγονός ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, θα ισχύει νέα στάθμιση για τις μετοχές που διαπραγματεύονται στους δείκτες FTSE του Χ.Α., προκαλεί νευρικότητα, αφού τα funds μειώνουν ή αυξάνουν αναλόγως τις θέσεις στα χαρτοφυλάκιά τους.

    Ταυτόχρονα, την προσεχή Παρασκευή λήγουν οι τριπλές σειρές των παραγώγων, με τους επενδυτές να ανοίγουν νέα στοιχήματα για το επόμενο εξάμηνο. Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, κατά τα άλλα, πραγματοποιήθηκε πακέτο 750 χιλιάδων τεμαχίων επί της Lamda, στα 6,18 ευρώ.

    Από τις μετοχές που ξεχώρισαν την Τετάρτη, είναι αναμφίβολα, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Η μετοχή έκλεισε με κέρδη 6,35%, στο 1,649 ευρώ με 2,6 εκατ. τεμάχια. Η δυναμική που απέκτησε το «χαρτί» μετά την είσοδο του Έλληνα δισεκατομμυριούχου κ. Αριστοτέλη Μυστακίδη αυξάνει αναμφίβολα το momentum της μετοχής, δίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης. Θετικό πρόσημο για την ΕΤΕ και την Eurobank με κέρδη 1,12% και 0,45% αντίστοιχα, με την Wood να ανεβάζει την τιμή στόχο και για τις δυο. Χλιαρή η αντίδραση στην Alpha κατά 0,3%, στα 0,689 ευρώ.

    Κλείσιμο στα 3,69 ευρώ και κέρδη 1,37% για την ΔΕΗ, την οποία «κοιτάζουν» οι ξένοι θεσμικοί που συμμετέχουν στο roadshow του Χ.Α. Ενδιαφέρον και για την επανεμφάνιση της Jumbo στα roadshows, με το χαρτί να ενισχύεται σήμερα σε μία υποτονική μέρα για το Χ.Α., καταγράφοντας κέρδη 3,1%, στα 16,60 ευρώ.

    Η μείωση της στάθμισης στον FTSE για τον ΟΤΕ και την Coca Cola οδήγησε σε πιέσεις, 3,86% στα 12,20 ευρώ και 2,1% στα 23,6 ευρώ αντίστοιχα. Ισχυρές απώλειες 4,3% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνει την έκδοση ομολογιακού δανείου. Κλείσιμο στα 9,50 ευρώ και οριακά κέρδη για την Τέρνα Ενεργειακή. Διόρθωση στα 7,9 ευρώ για τον Μυτιληναίο, απώλειες 1,68% για την ΜΟΗ, στα 14,60 ευρώ, 2,16% για την Ελλάκτωρ που κατέγραψε απώλειες για δεύτερη μέρα και 1,03% πτώση για την Βιοχάλκο.

    Κέρδη κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα για την Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07, τα ΕΛΠΕ και τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68



    ΣΧΟΛΙΑ