Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Φορτσάρουν ξανά οι τράπεζες

Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

Ασκήσεις ισορροπίας στις 1.340 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ.

Το πάρτι συνεχίζεται στην Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07 που πλησιάζει τα 13 ευρώ και πάνω από 1,16 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση ενόψει Γενικής Συνέλευσης.

Στα 35,92 ευρώ συνεχίζει ανοδικά η Mytilineos.

Η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 πέρασε σε θετικό πρόσημο εκεί που έχανε σχεδόν 2,5%, θετικό πρόσημο για τον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 στα 14,51, πέρασε στο κόκκινο ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 στα 16,27.

Στα 23,38 οριακά ενισχύεται η ΜΟΗ, ενώ με κέρδη κινείται και η ΕΤΕ, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και η Alpha Bank.

Διατηρεί την αντίδραση η Βιοχάλκο στα 6,35 και άνοδο 1,4%.

Εσωτερικές διορθώσεις, που όπως φαίνεται από το ταμπλό, δημιουργούν ευκαιρία για επανατοποθετήσεις.

Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα καθώς συνεδριάζουν οι ΕΚΤ και FED, αλλά και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μβ είναι μάλλον πολυαναμενόμενη, οπότε βαρύτητα θα δοθεί περισσότερο στις ομιλίες των διοικητών σχετικά με την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική από Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι δημοσιεύουν αποτελέσματα β’ τριμήνου και οι Microsoft (αύριο μ.σ.), Alphabet (αύριο μ.σ.), Meta (Τετάρτη μ.σ.).

Ομοίως, και στο εσωτερικό αναμένουμε τα αποτελέσματα των Mytilineos και ΤΙΤΑΝ την Πέμπτη πριν τη συνεδρίαση.

Στην Entersoft αναμένεται αύξηση των λειτουργικών κερδών 30%, στη Μυτιληναίος όχι μικρότερη από 35% και στην Τιτάν κοντά στο 64%.

Ανάλογα ικανοποιητικές αναμένονται και οι επιδόσεις των τραπεζών που ανακοινώνονται από τις 31 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου με τις επιμέρους εκτιμήσεις για τις κερδοφορίες β’ τριμήνου να κινούνται από 150 έως 220 εκατ. ευρώ ανάλογα την Τράπεζα και να αφορούν αμιγώς οργανική συνεισφορά.

Η επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων από τις εκτιμήσεις θα δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην αγορά οδηγώντας σε νέες αναθεωρήσεις τιμών/στόχων διατηρώντας το κλίμα αισιοδοξίας.

Το εκτιμώμενο εύρος για τον γενικό δείκτη το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Νίκο Καυκά της Depolas Investments, εντοπίζεται στα 1.370 με 1.280 μονάδες.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Ιουλίου της S&P Global για Γαλλία, Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Ήπιο profit taking, αντίσταση οι 1.340 μονάδες – Εν αναμονή αποτελεσμάτων και επιτοκίων η αγορά

Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των Alpha, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Viohalco, Cenergy, ΔΕΗ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Futures Wall Street: Ήπια άνοδος δύο ώρες πριν το άνοιγμα των αγορών