• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Focus στον Μυτιληναίο, κέρδη 2% για Coca Cola, εν αναμονή του SSM οι τράπεζες για τα μερίσματα

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos


    Με την Coca Cola και την Ελλάκτωρ πρωταγωνιστές σήμερα βγαίνει μία, κάποια, μικρή αντίδραση στην αγορά με τον γενικό δείκτη στις 1.435 μονάδες. Όλα τα βλέμματα στον Μυτιληναίο, αλλά και στις τράπεζες που ακόμα δεν έχουν βρει κατεύθυνση.

    Αυτά, μετά τη νέα υποχώρηση που καταγράφηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) με τον γενικό δείκτη να προσεγγίζει τη διαγραμματική στήριξη των 1.410 μονάδων.

    Η διάσπαση αυτής της περιοχής θέτει σε κίνδυνο την ανοδική κίνηση που διαγράφει η αγορά από τις αρχές Οκτωβρίου ξεκινώντας από την περιοχή των 1.100 μονάδων, σημειώνει η Depolas Sec. Ωστόσο, εκτιμούμε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι η διόρθωση είναι φυσιολογική και εντός πλαισίου.

    Σημειώνεται ότι ο δείκτης είναι περισσότερο σημείο αναφοράς και για τον λόγο αυτό εξετάζουμε την ενίσχυση θέσεων κατά περίπτωση, αλλά συνεχίζουμε να δίνουμε περισσότερη βαρύτητα σε αμυντικές μετοχές.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους επιμέρους δείκτες υπηρεσιών PMI Μαΐου των μεγάλων οικονομιών της Ευρωζώνης και τις ΗΠΑ, ενώ αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί και στον δείκτη τιμών παραγωγού Απριλίου της περιοχής του Ευρώ.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μηνιαία ανοίγματα θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο στις ΗΠΑ χθες διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2021 γεγονός που μετριάζει την ανοδική πίεση στα επίπεδα τιμών.

    Επιστρέφοντας στην αγορά, ο Μυτιληναίος χθες στη γενική συνέλευση, πέρα από την αλλαγή της ονομασίας, τον στόχο για είσοδο στην αγορά του Λονδίνου και την είσοδο της ΜΕΤΚΑ πάλι στο Χ.Α., έδωσε εκτίμηση για EBITDA 1,2 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 700 εκατ. ευρώ φέτος.

    Στο επίκεντρο και οι τράπεζες μετά την αξιοσημείωτη διόρθωση των τελευταίων ημερών, ενώ αναμένεται η απόφαση του SSM για το μέρισμα που θα ανοίξει τον δρόμο για διανομή μερίσματος στους επενδυτές μετά από 13 χρόνια.

    Η Noval Property ξεκινάει διαπραγμάτευση σήμερα με τιμή εισαγωγής τα 2,78 ευρώ και ελεύθερο όριο διαπραγμάτευσης για τις τρεις πρώτες μέρες

    Πάλι αντίδραση για την Όπτιμα στα 11,96 ευρώ, στο 1,549 ευρώ ενισχύεται οριακά η Άλφα, 0,31% η άνοδος για την ΕΤΕ, 0,15% για την Eurobank και 0,86% τα κέρδη για την Πειραιώς, στα 3,62 ευρώ.

    Πράξεις σε νέα ιστορικά υψηλά για την Cener, στα 9,08 ευρώ, αλλά απώλειες στα 30,50 για την Τιτάν.

    Στα 11,67 ευρώ σκαρφαλώνει η Aegean ΑΡΑΙΓ 2,31% 11,52 στα 11,11 η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,25% 11,32 ενώ πάνω από 2% κέρδη για την μετοχή της Coca Cola.

    Κέρδη 1,43% για την Ελλάκτωρ και 1,45% για τη μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, με +2,28% η Ιντραλότ στο 1,16 ευρώ, οριακά τα κέρδη και σήμερα για τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,89% 14,80 στα 14,65 ευρώ και τον ΟΤΕ στα 13,51.

    Πάνω από 2% η Μοτοδυναμική.

    Διαβάστε επίσης:

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΑΡΑΙΓ, ΔΕΗ και ΠΛΑΘ

    Χ.Α: Με το βλέμμα στις κάλπες (και όχι μόνο…)

    Παράταση στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες – Πότε θα βγουν στα «μανταλάκια» όσοι χρωστούν τεράστια ποσά στο δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ