Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Fed, Βιοχάλκο, profit taking στην Πειραιώς, βαραίνουν το κλίμα

Χρηματιστήριο

Μία ακόμα δύσκολη μέρα για τις αγορές ξεκίνησε, με την πτώση να συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πάνω από 1%, ακολουθούμενη της πτώσης 1,2% για τον Dow και 1,1% για τον S&P που δοκιμάζουν νέα κρίσιμα επίπεδα στήριξης, ειδικά για τον δεύτερο στις 3.850 μονάδες.

Η «αυτονομία» και αντοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) δείχνουν εντυπωσιακές, αν σκεφτεί κανείς ότι χθες η πτώση ήταν καθολική, με εξαίρεση τη Λεωφόρο Αθηνών, τη Βουδαπέστη και την Κωνσταντινούπολη.

Η Fed καλείται να αποφασίσει έναν ακόμα γύρο αύξησης των επιτοκίων, αλλά οι επενδυτές εστιάζουν κυρίως στις προβλέψεις που θα ακολουθήσουν για την πορεία της οικονομίας, τον πληθωρισμό και το ενδεχόμενο ύφεσης.

Πάνω από 3,5% η απόδοση του αμερικανικού επιτοκίου του δολαρίου, πάνω από 1,84% για το γερμανικό, 4,4% για το ελληνικό και 4,2% για το ιταλικό, ενδεικτικό της έλλειψης εμπιστοσύνης των αγορών και προεξόφληση βαθιάς ύφεσης.

Ο γενικός δείκτης άνοιξε στις 826 μονάδες, με απώλειες 0,87%, σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρου, από το οποίο ευνοήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις επιλεγμένες μετοχές κι αυτές, τραπεζικές.

Αξιοσημείωτο σταθερότητα για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 που επέστρεψε πάνω από την τιμή της ΑΜΚ το 1,15 και πλέον δείχνει να στήνει νέα βάση στο 1,18.

Κόπωση για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 με πράξης κάτω από τα 90 λεπτά στο ξεκίνημα.

Στα 5,20 η ΔΕΗ, που από σήμερα ξεκίνησε το buy back και επισήμως, με την αγορά να ελπίζει σε βελτίωση της εικόνας της μετοχής.

Απώλειες πάνω από 2% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και 1,7% για την ΕΤΕ και 1,78% για την Πειραιώς, στο 1,16 ευρώ αυτή την ώρα.

Ως προς τα αποτελέσματα, αναμένονται τα μεγέθη της Βιοχάλκο που την Τετάρτη ξεκίνησε με πτώση 1,87% και την αγορά να ανησυχεί για την αύξηση του κόστους δανεισμού και βεβαίως το αυξημένο ενεργειακό κόστος και τις προβλέψεις της διοίκησης του ομίλου για τις επόμενες εταιρικές περιόδους μέχρι τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Κέρδη για ομόλογα, χρυσό και δολάριο μετά το διάγγελμα Πούτιν – Εκτίναξη στις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου