Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιβεβαίωση στηρίξεων και αντίδραση, αλλά όχι για όλους…

Επιβεβαιώνοντας την περιοχή των 870 μονάδων ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών «επιχειρεί» το γύρισμα, από τη στιγμή μάλιστα που ενίσχυσαν την αντίδρασή τους οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό  selloff.

Λίγο νωρίτερα, ο ΓΔ βρισκόταν στις 885 μονάδες και με τα κέρδη κοντά στο 0,5%.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 56 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να μην ανοίγονται, να μην αναλαμβάνουν περαιτέρω ρίσκο, αναμένοντας σαφέστερους καταλύτες που θα δικαιολογούσαν επιπλέον συμμετοχή.

Η μετοχή της Aegean ξεχωρίζει με αντίδραση πάνω από 2%, στα 29,40 ευρώ ανεβαίνει η Coca Cola, με κέρδη 1,5%, ενώ σε θετικό πρόσημο, αλλά με μικρά κέρδη, ενισχύονται Eurobank, Εθνική, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ.

Ισχυρότερη η αντίδραση που βγαίνει στην Motor Oil, στα 13,46 ευρώ, με κέρδη 1,9%.

Ισχυρότερα τα κέρδη που βγαίνουν σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, καθώς η αγορά φαίνεται ότι αποφάσισε να τιμολογήσει τα καλά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δύο μέρες μετά, ιδίως την ισχυροποίηση της θέσης του Οργανισμού στο ιντερνετικό στοίχημα.

Στον αντίποδα, πιέσεων συνέχεια για Μυτιληναίο, Jumbo, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Βιοχάλκο και Alpha, οι απώλειες της οποίας ξεπερνούν το 2%.

Η εικόνα στο ταμπλό μοιάζει… μαγική, αφού ο γενικός δείκτης ενισχύεται οριακά, όταν 71 μετοχές κινούνται ανοδικά και 38 υποχωρούν.

Οι ισχυρές κεφαλαιοποιήσεις των Alpha, Μυτιληναίου, ΔΕΗ και Jumbo, μετοχών οι οποίες υποχωρούν την Πέμπτη, φρενάρουν μοιραία την κίνηση της αγοράς, όπως σχολιάζουν οι χρηματιστές.