Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στην κανονικότητα με κέρδη στις τράπεζες και τον Δείκτη

Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps

Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης που θα έχει η διοίκηση της Aegean με τους αναλυτές και την αγορά να επιστρέφει στην κανονικότητα αφού αίρεται η απαγόρευση του short selling,  ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ ενισχύεται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας κατά 1,5% επιστρέφοντας πάνω από 602 μονάδες.

Στην κανονικότητα επιστρέφουν και κάποια άλλα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη όπως το πετρέλαιο το οποίο αγγίζει υψηλά διμήνου στα επίπεδα των 30 δολαρίων.

Η αγορά προεξοφλεί για την Ελλάδα ότι η πτώση του ΑΕΠ δεν θα είναι τόσο έντονη από τη στιγμή που φαίνεται ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε υπεύθυνα, τόσο την πανδημία όσο και το άνοιγμα της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό βγαίνει αντίδραση πάνω από 2,8% στην Alpha, σχεδόν 3,5% στην Εθνική, πάνω από 4,5% στη Eurobank και 3,2% στη μετοχή της Πειραιώς.

Η Aegean προσεγγίζει τα 5 ευρώ με κέρδη πάνω από 3%, από της στιγμή που η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν φέρνει νωρίτερα το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα με την αεροπορική να διευρύνει τις πτήσεις της εντός και εκτός Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα η αγορά προεξοφλεί τα καλά αποτελέσματα του ΑΔΜΗΕ, που μαζί με τη Βιοχάλκο, τη ΓΕΚ Τέρνα, την Ελλάκτωρ, τα ΕΛΠΕ και τη Motor Oil καταγράφουν άνοδο πάνω από 1,3%.

Κίνηση στα 12,20 ευρώ για τον ΟΤΕ και κέρδη σχεδόν 1%, 2,5% πάνω η Μυτιληναίος και 3,7% πάνω η ΔΕΗ.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.