Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: «Επιστράτευση» ΟΤΕ, μετά την πτώση λόγω Eurobank

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Τρίτη μέρα απωλειών για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τις ξένες αγορές να μη διάγουν και τις καλύτερες μέρες τους μετά την καταγραφή ιστορικών επιπέδων.

Ενδεχομένως τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα του τεχνολογικού κλάδου να επαναφέρουν σε δικαιότερες τιμές τις αποτιμήσεις των μετοχών, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Στην Ελλάδα όμως; Εκτιμήσεις για ισχυρά και πέραν των προσδοκιών αποτελέσματα των τραπεζών στο εξάμηνο, κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ τα μεγέθη του Μυτιληναίου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Ιστορικό ρεκόρ καθαρής κερδοφορίας α’ εξαμήνου κατέγραψε η Metlen ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 αφού το α’ εξάμηνο του 2024 διαμορφώθηκαν στα 282 εκατ. ευρώ, έναντι 268 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2023, ενώ τα EBITDA (τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) στο εξάμηνο ανήλθαν στα 474 εκατ. ευρώ από 437 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Κέρδη 0,72% αυτή την ώρα, στα 36,26 ευρώ.

Η αγορά ισορροπεί στις 1.455 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,7% και με τζίρο λίγο πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα επιδεινώνεται από την αποκοπή του μερίσματος της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 με τη μετοχή να καταγράφει απώλειες πάνω από 5%.

Με +2,7% ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 όμως, έρχεται εξισορρόπηση.

Πτωτικά ακολουθούν Πειραιώς -1,6%, Alpha Bank -1,2% και Εθνική -0,50%.

Πτώση και στα μη τραπεζικά blue chips, με ΟΠΑΠ -1,5%, Τιτάν -1,4%, ΔΕΗ -1%.

Τέλος, μέρισμα 0,36 ευρώ ανά μετοχή πέρασε νωρίτερα από την γενική συνέλευση της Εθνικής.

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Ισχυρή ζήτηση για επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια – Μερισματική απόδοση 4,5%