Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Εντολές πώλησης στις τράπεζες, στα όρια των 900 μονάδων ο δείκτης

τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank

Ώρα κατοχύρωσης ρευστότητας για τους επενδυτές στις αγορές και ειδικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) μετά από μία παρατεταμένη περίοδο σημαντικής ανόδου για τράπεζες και ενεργειακές μετοχές.

Κι αν στις αγορές προκλήθηκε κατ’ αρχήν σύγχυση μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο από την πτώση του πυραύλου στην Πολωνία, ότι δηλαδή δεν ξεκινάει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι επενδυτές αντιμετώπισαν ψύχραιμα το θέμα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποσαφήνισε την κατάσταση από το Μπαλί και οι απώλειες στα χρηματιστήρια περιορίζονται σε απώλειες οριακές, κάτω από 1%.

Προφανώς οτιδήποτε άλλο από τις προθέσεις των πωλητών θα πρέπει να θεωρείται ως διόρθωση και κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών.

Στη δική μας περίπτωση οι τράπεζες ενισχύονται 45% από τα χαμηλά του περασμένου Ιουλίου και ο FTSE Large Cap γράφει ήδη κέρδη το 2022 της τάξης του 2,1%.

Profit taking και πτώση 1,19% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στο 1,413 ευρώ και 1,35% για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στα 96 λεπτά.

Πάνω από 1% η πτώση για τον τραπεζικό δείκτη, στις 638 μονάδες, με την ΕΤΕ και την Eurobank να υποχωρούν στα 3,81 και 1,06 ευρώ αντίστοιχα.

Πιέσεις μεν, συγκρατημένες δε, στη ΔΕΗ, στα 6,61 ευρώ που κάθε μέρα σχεδόν στο κλείσιμο γίνονται πακέτα πάνω από 1 εκατ. τεμάχια, στα 6,80 ευρώ τα ΕΛΠΕ με την Goldman Sachs να προβλέπει για φέτος καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισ. Ευρώ, στα 17,97 και σε φάση αναζήτησης κατεύθυνσης η ΜΟΗ.

Κοντά στα 17 ευρώ η Μυτιληναίος, στα 18,79 ευρώ υποχωρεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 στα 9,67 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πιέσεις ακόμα, στην Coca Cola, στα 23,10, σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ με πτώση λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα.

Υπό τα δεδομένα αυτά μία διόρθωση στα όρια ή λίγο κάτω από τις 900 μονάδες για το Χ.Α. θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη, υποστηρίζουν οι χρηματιστές, οι οποίοι περίμεναν την πτώση της αγοράς από την περασμένη Δευτέρα.

Άλλωστε, είναι λογικό, διότι για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες χθες είχαμε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κλείσιμο πάνω από τις 900 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Με Mητσοτάκη τα roadshows του Χ.Α. σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη – Στόχος να διαλυθούν οι εντυπώσεις για πολιτικό ρίσκο της χώρας εξαιτίας των υποκλοπών

Ελπίδες για «YEAR-END RALLY» στις αγορές