• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Εκτόξευση 3,74% για τη μετοχή της Eurobank – Ισχυρά κέρδη για Aegean και ΔΑΑ

    • NewsRoom
    Φωκίων Καραβίας (Eurobank) - Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) - Ιωάννης Παράσχης (ΔΑΑ)

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank) – Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) – Ιωάννης Παράσχης (ΔΑΑ)


    Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, μαζεύοντας το σύνολο των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης, με τις τράπεζες να δίνουν ξανά τον ρυθμό, μετά το αρνητικό τους ξεκίνημα για την εβδομάδα.

    Την ίδια ώρα, με ήπια άνοδο κινούνταν και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ενώ και η Wall Street ξεκίνησε θετικά εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED, που θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

    Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 1.432,53 μονάδες με άνοδο 0,49%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 70,6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο των συναλλαγών στα 15,2 εκατ. τεμάχια.

    Πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Eurobank, η οποία οδήγησε τον τραπεζικό δείκτη σε άνοδο 1,39% στις 1.277,83 μονάδες.

    Ειδικότερα, η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 2,08 ευρώ με άλμα 3,74% και τζίρο στα 11,1 εκατ. ευρώ. Με το σημερινό κλείσιμο, η Eurobank είδε τη κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στα 7,62 δισ. ευρώ  και βρίσκεται μπροστά από την Εθνική, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας διαμορφώνεται στα 7,32 δισ. ευρώ.

    Η Εθνική, η οποία είχε ξεπεράσει προς στιγμήν σε κεφαλαιοποίηση τη Eurobank τη Δευτέρα, σημείωσε επίσης ισχυρά κέρδη στη συνεδρίαση της Τετάρτης, κλείνοντας στα 8,082 ευρώ με άνοδο 1,58% και τζίρο στα 6,2 εκατ. ευρώ.

    Η Alpha Bank έκλεισε επίσης σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,22% στα 1,587 ευρώ και τζίρο 3,8 εκατ. ευρώ,  ενώ με ήπιες απώλειες συνέχισε να κινείται η Πειραιώς, κλείνοντας στα 3,856 ευρώ με πτώση 0,41% και τζίρο 6,9 εκ. ευρώ.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε η μετοχή της Aegean, με άλμα 2,69% στα 11,06 ευρώ και τζίρο στα 1,76 εκατ. ευρώ, ενώ στο +1,91% έκλεισε η μετοχή του ΔΑΑ, στα 7,778 ευρώ, με τζίρο πάνω από τα 2,2 εκατ. ευρώ. Για την τελευταία, νωρίτερα σήμερα, η επενδυτική τράπεζα ΑΧΙΑ και οι αναλυτές Κωνσταντίνος Ζούζουλας και Αλέξης Χαϊδόπουλος έδωσαν σύσταση αγοράς (buy) και τιμή στόχο τα 9,10 ευρώ ανά μετοχή. Οι δύο μετοχές βρήκαν στήριξη επίσης από τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΤτΕ για τα τουριστικά έσοδα στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα οποία σημείωσαν άνοδο 12,2%.

    Η μετοχή της Elvalhalcor σημείωσε άνοδο 1,79% στα 1,82 ευρώ. Η μετοχή της Titan έκλεισε με άνοδο 1,37% στα  33,3 ευρώ, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό, ενώ η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 5,57 ευρώ με άνοδο 1,27% και  η ΔΕΗ  έκλεισε με κέρδη 1,21% στα 11,67 ευρώ.

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι μετοχές των Lamda Development, Viohalco, Coca Cola HBC, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Metlen και Helleniq Energy, ενώ αμετάβλητες έκλεισαν οι ΟΠΑΠ και Cenergy.

    Στον αντίποδα, παρά την αρχική άνοδο της Jumbo, η μετοχή της έκλεισε με νέες βαριές απώλειες 1,59, στα 22,34 ευρώ. Η μετοχή είχε βρεθεί ενδοσυνεδριακά να σημειώνει άνοδο 1,9%, ενώ είχε και τη στήριξη από την έκθεση της Euroxx Χρηματιστηριακής, η οποία αύξησε τη σύσταση για τη Jumbo σε overweight από equalweight, αν και μείωσε την τιμή στόχο  στα 30,6 ευρώ. Στη μετοχή καταγράφηκε επίσης ένα μεγάλο πακέτο αξίας  2,8 εκατ. ευρώ.

    Η Ελλάκτωρ, μετά το χθεσινό +4%, είδε την Τετάρτη τη μετοχή της να σημειώνει απώλειες 1,7%, ενώ η μετοχή της Motor Oil υποχώρησε επίσης κατά 1,21% στα 21,14 ευρώ, με τζίρο 9,44 εκ. ευρώ.

    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι Autohellas, Sarantis, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και OTE.

    Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε η μετοχή του ΟΛΠ με άνοδο 2,35%.  Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Dimand, με νέο άλμα 1,96%, φτάνοντας στα 9,88 ευρώ. Η μετοχή είχε πραγματοποιήσει την Τρίτη άνοδο μεγαλύτερη του 4%, ενώ αυτή ήταν η 7η ανοδική συνεδρίαση.

    Αντίθετα, στο -0,82% έκλεισε η Optima.

    Διαβάστε επίσης

    UBS: «Τεράστια υπεραντίδραση» το πρόσφατο sell-off – Αναμένουμε όμως κι άλλη μεταβλητότητα

    AXIA για Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών: Μετοχή χαμηλού κινδύνου και υψηλής αξίας

    Euroxx για Jumbo: «Φθηνή» ξανά η μετοχή – Αναβάθμιση σύστασης σε overweight



    ΣΧΟΛΙΑ