• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δεν κρατάει θετικό πρόσημο, πωλήσεις από εγχώρια χαρτοφυλάκια

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Ευκαιρία για έξοδο, κυρίως για τα εγχώρια χαρτοφυλάκια, φαίνεται να αποτελεί το όποιο ανοδικό γύρισμα της αγοράς. Με κίνηση νωρίτερα στις 1.030 μονάδες, η αγορά γυρίζει στις 1.021 μονάδες.

    Πλέον είναι θέμα χρόνου η επιβεβαίωση για μία ακόμα φορά της ζώνης κάτω των 1.020 μονάδων, 1.015 – 1.020 για την ακρίβεια.

    Την ίδια ώρα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται για τρίτη συνεχόμενη μέρα, στον απόηχο της τοποθέτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου στην UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

    Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι τράπεζες, ενώ στηρίξεις προσφέρει η δεικτοβαρής Coca Cola +1,5%

    Το ενδεχόμενο ακυβερνησίας επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία, ενώ το ενδιαφέρον θα εστιαστεί κυρίως στις προεκλογικές εξαγγελίες για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τη φορολογία κ.α.

    Οι δημοσκοπήσεις που θα βγουν τις επόμενες μέρες επίσης θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.

    Στα διεθνή οι ανησυχίες για τις αντοχές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος έχουν μετριαστεί ωστόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης – από πελάτες, επενδυτές ή αντισυμβαλλόμενους – μπορεί να αποβεί μοιραία για μια τράπεζα, εάν το κεφάλαιό της δεν μπορεί να απορροφήσει τις ζημίες ή δεν μπορεί να καλύψει την εκροή καταθέσεων.

    Από την άλλη σήμερα το Δημόσιο βγαίνει στις αγορές με 5ετές ομόλογο για 3,5 δισ. ευρώ, η απόδοση του οποίου σήμερα διαμορφώνεται σε 3,71% ευθέως ανταγωνιστικό με αντίστοιχους τίτλους στην ευρωζώνη, όπως του ιταλικού.

    Θα είναι επιτυχία, σύμφωνα με Έλληνες διαχειριστές, επιτόκιο κοντά στο 4%, δεδομένων και των συνθηκών αναταραχής που επικρατεί διεθνώς στις αγορές.

    Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) διαμορφώνονται πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ, χωρίς ισχυρή συμμετοχή των ξένων, είτε σε αγορές είτε σε πωλήσεις, με τους Έλληνες επενδυτές να σπεύδουν να μειώσουν θέσεις φοβούμενοι σενάρια ακυβερνησίας.

    Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 ενισχύονται από 0,85% και 0,45% αντίστοιχα, αμετάβλητη στο 1,90 η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 ενώ 1,02% τα κέρδη για την Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68.

    Σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. της Ιντρακάτ για την Άκτωρ, με την Ελλάκτωρ να ενισχύεται 0,4% στα 2,06 ευρώ και η Ιντρακάτ 0,51%.

    Κέρδη πάνω από 1% στον ΟΤΕ, αλλά μικρές απώλειες για τον ΟΠΑΠ, ενώ 0,54% υποχωρεί και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ.

    Κίνηση προς τα 25 ευρώ για τη μετοχή της Coca Cola, ενώ απώλειες σημειώνουν ΜΟΗ, Jumbo και Μυτιληναίος.

    Στα 18,73 ευρώ σκαρφαλώνει η Τέρνα Ενεργειακή, στα 4,05 ευρώ η Βιοχάλκο και στα 10,98 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στις αγορές το Δημόσιο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 5ετές ομόλογο – Στο 3,9% το επιτόκιο



    ΣΧΟΛΙΑ