• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΤΕΝΕΡΓ έβαλαν στην πρίζα τον δείκτη – Χαμηλή… τάση στις τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Ο κλάδος της ενέργειας επικράτησε του κλάδου των τραπεζών, δείχνοντας ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής φέτος.

    Οι πληροφορίες για εκδόσεις ομολογιακών δανείων μέσα στον Μάρτιο, η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, παρά τη χρησιμότητά τους, δεν παύουν να αποτελούν ζήτημα για τη ρευστότητα στην αγορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικήσεις των ΔΕΗ, Μότορ Όιλ και Ελλάκτωρ, πραγματοποιούν ήδη επαφές με ξένους θεσμικούς επενδυτές, αλλά και ελληνικές τράπεζες που θα αναλάβουν ρόλο αναδόχων.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με κέρδη 0,79%, στις 762,83 μονάδες και με τζίρο πάνω από 56,61 εκατ. ευρώ. Οι καθαρές συναλλαγές διαμορφώνονται κατά 2,29 εκατ. ευρώ πιο κάτω, λόγω δύο πακέτων, σε Eurobank και ΔΕΗ 750 χιλιάδων και 250 χιλιάδων τεμαχίων αντίστοιχα.

    Είναι θετικό και καλό για τη ψυχολογία το γεγονός ότι οι ξένοι οίκοι, όπως η Morgan Stanley, δεν βλέπουν μεγάλη ζημιά στην οικονομία από την πανδημία, παρά το γεγονός ότι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, χρησιμοποιούν πολεμικούς όρους. Με τους υπολογισμούς της Δευτέρας, οι περιορισμοί στοίχιζαν σε μηνιαία βάση 2,4 δισ. ευρώ και με τα δεδομένα της Τρίτης -μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού- προσεγγίζουμε τα 3 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση.

    Πτώση της τάξης του 2% για την Alpha, στα 0,73 ευρώ, ελαφρώς ανοδική θετική μεταβολή για την ΕΤΕ, στα 2,01 ευρώ, 1,58% η πτώση για τη Eurobank και 5,85% η πτώση για την Πειραιώς, στα 0,77 ευρώ, με την αγορά να προεξοφλεί, όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το  mononews.gr, αύξηση κεφαλαίου σε χαμηλότερη τιμή από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Από εκεί και πέρα, η ελπίδα στο Χ.Α. αυτούς τους χαλεπούς καιρούς έχει όνομα και λέγεται «Ενέργεια». Κέρδη πάνω από 2,7% για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 14,32 ευρώ, 2,5% για τον Μυτιληναίο, στα 12,26, πάνω από 2% τα κέρδη για τα ΕΛΠΕ, στα 5,39 ευρώ, λίγο πάνω από 1% η άνοδος για την Ελλάκτωρ, στο 1,31. Κέρδη 5,41% για τη ΔΕΗ, ενόψει έκδοσης ομολογιακού, ισχυρών κερδών προ φόρων και στρατηγικής συμμαχίας με την RWE. Kλείσιμο σε υψηλά 6ετίας, στα 7,80 ευρώ, κι απ’ ότι φαίνεται συνεχίζει…

    Ισχυρά τα κέρδη και για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πάνω από 5,9%, στα 7,90 ευρώ.

    Στη ΔΕΗ άλλαξαν χέρια πάνω από 1,1 εκατ. τεμάχια.

    Από εκεί και πέρα η αντίδραση στην ενέργεια βρήκε συμμάχους τον ΟΠΑΠ που έκλεισε πάνω από 2,3%, στα 10,65 ευρώ, ενώ συρρικνώθηκε η άνοδος στην Coca Cola, σε 0,3% και κλείσιμο στα 25,71 ευρώ παρά το υψηλό στα 26,15. Την Πέμπτη πριν από το άνοιγμα, η Coca Cola ανακοινώνει αποτελέσματα.

    Κέρδη για 60 χαρτιά, απώλειες για 41.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Εν αναμονή των δηλώσεων Πάουελ, σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι βασικοί δείκτες

    Χρήστος Σταϊκούρας στο mononews.gr: «Θα αξιοποιήσουμε κάθε περιθώριο για γρήγορη ανάκαμψη στην οικονομία»

    Γιατί όσοι ασχολούνται με το bitcoin είναι κυρίως άντρες κάτω των 30 ετών με υπερβολική αυτοπεποίθηση



    ΣΧΟΛΙΑ