Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Πειραιώς οδηγούν την αγορά

Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ) - Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ) - Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

Η ΔΕΗ κινεί τα νήματα στο ταμπλό αυτή την ώρα, με τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) να σκαρφαλώνει στις 1.221 μονάδες και με κέρδη 0,45%.

Στα 44 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, δεδομένου ότι την περασμένη εβδομάδα είχε υποστεί τις περισσότερες απώλειες.

Με +2,3% η ΔΕΗ, ενώ στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Πειραιώς +1,7% και Alpha Bank +0,15%, ενώ υποχωρούν Eurobank -1% και Εθνική -0,70%.

Στα μη τραπεζικά blue chips, υποχωρούν Quest -1,5%, Jumbo -1,3% ενώ ανοδικά κινούνται Ελλάκτωρ +2%.

Στο επίκεντρο, η πρόταση της Eurobank προς το ΤΧΣ για την επαναγορά του 1,401% των μετοχών της, αλλά και της εξόδου της Εθνικής Τράπεζας στις αγορές με ομόλογο Tier 2.

Το μοντέλο της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 με βάση το οποίο το ΤΧΣ πουλάει το 1,4% στα 1,80 ευρώ που αντιστοιχεί σε P/BV, τιμή προς λογιστική αξία, 0,95x, και με premium 18% επί της χρηματιστηριακής τιμής θα αποτελέσει το σχέδιο με βάση το οποίο θα ιδιωτικοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες το επόμενο διάστημα.

H συνέχιση της νομισματικής σύσφιξης από τις Κεντρικές τράπεζες λόγω του επίμονου πληθωρισμού επιδρά και στην πορεία των επιτοκίων παγκοσμίως.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, σε νέα υψηλά 12 ετών στο 2,80%, ενώ και η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου κινείται προς υψηλά 15ετιας.

Το ελληνικό 10ετές ξεπέρασε το 4,20%, έναντι 4,68% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου.

Διαβάστε επίσης:

Eurobank Equities για IDEAL Holdings: Πάνω από 50% υψηλότερα, στα €7,9, η δίκαιη τιμή για τη μετοχή

Πόσα παραπάνω πληρώνουν σε τόκους οι εισηγμένες

Νίκος Παπαθανάσης: Πρόσθετοι πόροι 1,4 δισ. ευρώ για τις φυσικές καταστροφές