ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γύρισμα στις αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), με τον Dax να περιορίζει τα αρχικά του κέρδη και το Χ.Α. να περνάει σε απώλειες. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,52% αν και νωρίτερα είχε άνοδο 0,86% και είχε φτάσει σε νέο υψηλό και στις 1.644 μονάδες.
Η Εθνική Τράπεζα διέψευσε δημοσιεύματα για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου και η μετοχή από 9,57 ευρώ έχει γυρίσει στα 9,31 ευρώ αλλά ακόμα έχει άνοδο 0,24%.
Ομοίως η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου είχε γράψει υψηλό στα 5,62 ευρώ και τώρα είναι στα 5,50 ευρώ με άνοδο 1,85%. Απώλειες καταγράφει η Coca Cola 1,66% και η Eurobank 2,22% επηρεάζοντας την αγορά.
Η αναστολή πληρωμών από τον ΑΔΜΗΕ στη Nexans για τις εργασίες στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, είναι ο λόγος που η μετοχή υποχωρεί 3% και είναι στα 2,68 ευρώ με όγκο 385 χιλ. τεμάχια.
Η πορεία των λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη, η οποία μειώθηκε απροσδόκητα κατά 0,3% όταν οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,1%, καθώς και η υποχώρηση των προθεσμιακών συμβολαίων στις ΗΠΑ, έχουν οδηγήσει χαμηλότερα τις αγορές της Ευρώπης, ενώ γύρισε αρνητικό και το Χ.Α..
Ο DAX έγραψε το πρωί νέο ιστορικό υψηλό στις 23.441 μονάδες και τώρα έχει περιοριστεί η άνοδος στο 0,62% από 1,57% που ήταν νωρίτερα.
Ο CAC 40 υποχωρεί 0,37%, ενώ νωρίτερα είχε άνοδο έως και 0,64%.
Διαβάστε επίσης:
Γιάννης Τσακίρης (ΕΤΕπ): 30 δισ. επενδύσεις θα κινητοποιηθούν στη στέγαση τα επόμενα δύο χρόνια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
