Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Χωρίς εφεδρείες από τα blue chips κοιτάζει τις 1.450 μονάδες

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Χωρίς δυνάμεις ψάχνει την αντίδραση η αγορά κι ενώ έχει μείνει πίσω τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τα ξένα χρηματιστήρια που χτυπούν το ένα υψηλό μετά το άλλο.

Κοντά στις 1.445 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και συναλλαγές που πλησιάζουν τα 4 εκατ. ευρώ αυτή την ώρα, με την συναλλακτική αξία να παραμένει χαμηλότερα από τους μέσους όρους των τελευταίων εβδομάδων.

Η Ευρώπη έκλεισε ως επί το πλείστον σε θετικό έδαφος και συνεχίζει ελαφρώς ανοδικά και σήμερα.

Από την άλλη, σημαντικές απώλειες είδαν ο S&P 500 και Nasdaq παρόλο που τα στοιχεία πληθωρισμού κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων και φαίνεται να υποστηρίζουν μια πρώτη μείωση επιτοκίων από την FED τον Σεπτέμβριο.

Αυτό ενδεχομένως να είναι μια ένδειξη αλλαγής πλαισίου στρατηγικής από τις αγορές καθώς και οι αποτιμήσεις στην περιοχή είναι περισσότερο από απαιτητικές, ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος έχει και την μεγαλύτερη βαρύτητα.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει κυρίως τον δείκτη τιμών παραγωγού Ιουνίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Πανεπιστημίου Μίσιγκαν (Ιουλίου) στις ΗΠΑ.

Η Scope Ratings θα ανακοινώσει το βράδυ την αξιολόγηση της, ενώ υπενθυμίζεται πως έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα.

Επιστρέφοντας στο χρηματιστηριακό ταμπλό, πιέσεις 0,93% στην Πειραιώς, στα 3,63 ευρώ, στην Άλφα -0,79%, πτώση 1,3% για την ΕΤΕ, στα 7,87 και 0,3% για την Eurobank, στα 2,068 ευρώ.

Οι τράπεζες δεν δίνουν κατεύθυνση ούτε σήμερα, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Από εκεί και πέρα πιέσεις σήμερα στην Τιτάν, στα 30,55, στάσιμη η Aegean στα 12,18, αλλά αγορές στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 17,54 ευρώ.

Η Coca Cola με κέρδη πάνω από 1% σε σχέση με τα υπόλοιπα blue chips.

Κάποια αντίδραση 0,6% για την Jumbo μετά την βουτιά άνω του 8,5% σε τρεις συνεδριάσεις, στα 36,60 ευρώ σκαρφαλώνει η Metlen, πιέσεις στα 15,50 ο ΟΠΑΠ και στα 13,96 ο ΟΤΕ. Μεγάλη πτώση 1,8% για την Autohellas.

Στα 7,76 ευρώ ενισχύονται οριακά τα ΕΛΠΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει σήμερα νέος κύκλος αναβαθμίσεων για την ελληνική οικονομία από την Scope;

Απόστολος Βακάκης: Έτσι «έσφαξε» τους επενδυτές της JUMBO

Τηλέμαχος Λαβίδας (Lavipharm): Μεγάλη ανάπτυξη και διανομή μερίσματος το 2025