• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Cener, Κύπρου πάνω από τις τιμές των placements, ταλαιπωρία για ΕΤΕ, προβάδισμα αγοραστών στην ΔΕΗ

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. καταγράφει μόλις μία θετική ημέρα στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις υποαποδίδοντας πλέον από αρχές το έτους αρκετών Ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών.

    Αυτό αναφέρει σε σχόλιό της η Depolas Investments, επισημαίνοντας πως και χθες η αγορά μας κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ ένας άσχημος συνδυασμός υψηλότερου πληθωρισμού με επιδείνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για την αγορά εργασίας οδήγησε σε απώλειες και τις ΗΠΑ.

    Η σημερινή ατζέντα θα επικεντρωθεί στον δείκτη τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ειδικότερα μετά  τα χθεσινά μάκρο.

    Επιπλέον βαρύτητα θα δοθεί και στα εταιρικά αποτελέσματα των JP Morgan, Wells Fargo και Blackrock (η συγκεκριμένη πριν το άνοιγμα της αγοράς των ΗΠΑ).

    Στο εσωτερικό, θα δούμε τις επόμενες ημέρες αν το ΧΑ λειτούργησε ως πρόδρομος δείκτης για πιθανή πτώση των ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών ή η πτωτική αυτονόμηση του γενικού δείκτη οφείλεται κυρίως στα placement της περιόδου.  Πάνω στις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου στη Γερμανία σήμερα το πρωί.

    Οριακά πτωτική μεταβολή στα ευρωπαίκά χρηματιστήρια, παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πέρασε σε ανάπτυξη, ενώ με μικρές απώλειες διαμορφώθηκε η χθεσινή μέρα στην Wall. Mικρή ανοδική κίνηση στο ξεκίνημα στο χρηματιστήριο της Αθήνας που δείχνει να σηκώνει κεφάλι στις 1413 μονάδες με μικρή αντίδραση 0,15% και συναλλαγές στα πρώτα λεπτά, 61 εκατ. ευρώ.

    Στα 9 ευρώ έκλεισε το  placement της Cener -επιβεβαιώνοντας το  mononews.gr- με την μετοχή να αντιδρά στα 9,23 ευρώ. Αναλυτές δεν αποκλείουν αντίδραση, λόγω της πτώσης των τελευταίων ημερών αλλά και γιατί ο Γ.Δ. πλησιάζει κρίσιμα σημεία στήριξης.

    Σήμερα οι μετοχές της Κτήμα Λαζαρίδη διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0285 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

    Στα 4,41 ευρώ αμετάβλητη η Κύπρου, ενώ υπενθυμίζεται το δικό της placement την περασμένη Τρίτη στα 4,20 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τον τραπεζικό κλάδο με την Άλφα στο 1,474 ευρώ, την ΕΤΕ στα 7,43, την Eurobank να υποχωρεί 0,51%, στο 1,96 ευρώ και η Πειραιώς να ενισχύεται κινούμενη προς τα 3,68 ευρώ. Με =24% στο ξεκίνημα η Αττικής με τοποθετήσεις της τελευταίας στιγμής για να πάρουν οι επενδυτές συμμετοχή σε δικαιώματα και  warrants.

    Αντίδραση βγαίνει στην Aegean 1,29%, με την μετοχή στα 10,23 ευρώ, στα 5,66 οριακά ανοδικά η Βιοχάλκο, στα 11,52 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ. Κάποιες εντολές αγορών και προβάδισμα των αγοραστών σε ΟΤΕ, στα 15,66, ΟΠΑΠ, στα 15,84, Μυτιληναίο στα 32,78,Μότορ Όιλ στα 20,76. Στα 32,80 διολισθαίνει η Τιτάν.

    Διαβάστε επίσης:
    Τέιλορ Σουίφτ: Δώρισε $5 εκατ. για τους πληγέντες του τυφώνα «Μίλτον» – mononewsTV

    Elon Musk: Παρουσίασε το Cybercab της Tesla – Το νέο ρομποταξί κόστους κάτω των 30.000 δολαρίων

    COSTAMARE: Ασκηση δικαιώματος πρόωρης εξόφλησης του συνόλου του κεφαλαίου των ομολογιών (call option)



    ΣΧΟΛΙΑ