• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ασανσέρ η Aττικής, κάτω από την τιμή του placement Cener και πάλι άνοιγμα με πτώση 1% ο ΟΤΕ

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Νέες απώλειες στο ξεκίνημα για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., τη στιγμή που στην Ευρώπη επικρατούν μικτές τάσεις, με τον Dax ανοδικά κατά 0,5% και πτωτικά Λονδίνο και Παρίσι ακολουθώντας στην πτώση της χθες την Wall.

    Περιορισμένων δυνατοτήτων η σημερινή κίνηση στο Χ.Α. με τον γενικό δείκτη πάλι στο “κόκκινο”, στις 1436 μονάδες και τις τράπεζες πάλι να απογοητεύουν. Θα πρέπει να προστεθεί το αρνητικό πρόσημο της ΔΕΗ, η νέα βουτιά στην Αττικής, η μεγάλη πτώση άνω του 1% στο ξεκίνημα για τον ΟΤΕ και τα αρνητικά πρόσημα σε ΜΟΗ, Ιντρακάτ.

    Εισερχόμαστε στην τελευταία ευθεία για τις αμερικανικές εκλογές (5/11) και φυσιολογικά η μεταβλητότητα αναμένεται να αυξηθεί καθώς η επενδυτική κοινότητα παίρνει θέσεις για την επόμενη ημέρα.

    Παράλληλα, οι 10ετείς κρατικές ομολογιακές αποδόσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ αυξάνονται το τελευταίο διάστημα καθώς η ανθεκτικότητα της οικονομίας αποτρέπει τις απότομες μειώσεις επιτοκίων, κάτι που φαινόταν πιθανό πριν 2 μήνες.

    Το ΧΑ δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες, σημειώνει η Depolas Investments. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στον δείκτη μεταποίησης Richmond Οκτωβρίου στις ΗΠΑ που ανακοινώνεται στο κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ. Στα 5,50 ευρώ υποχωρεί η Attica Bank με πτώση 21,65%. Κι όμως, βγαίνουν και εντολές αγορών, με την μετοχή να περιορίζει πριν από λίγο την πτώση σε -14% και κίνηση στα 6 ευρώ!

    Πιέσεις 0,53% στην Άλφα, που χάνει πάλι το 1,50 ευρώ, ασκήσεις ισορροπίας για την Εθνική, στα 7,44 υρώ, έντεκα σεντς κάτω από το placement, αναλαμπή για την Eurobank, που κινείται στα όρια των 2 ευρώ, αλλά υποχώρηση 0,72% για την Πειραιώς, στα 3,84 ευρώ, μη μπορώντας ακόμα να βρει το δρόμο επιστροφής στη ζώνη των 4 ευρώ. Κατά τα άλλα, ίδιο άνοιγμα με χθες ο ΟΤΕ που σημειώνει απώλειες πάνω από 1%, με τη διαφορά ότι μάζεψε την πτώση στο κλείσιμο. Στα 15,87 ευρώ υποχωρεί η μετοχή και όλα δείχνουν την ύπαρξη συγκεκριμένου πωλητή. Στα 16 ευρώ και αναμέτρηση για κίνηση πιο ψηλά, ο ΟΠΑΠ, στο κόκκινο και πάλι η ΜΟΗ, δηλαδή κάτω από τα 21 ευρώ, ενώ με +8,1% η μετοχή της Quest και προσμονή για έκτακτο μέρισμα. Στα 4,25 η Κύπρου με το placement, θυμίζουμε, στα 4,20 και 8,91 ευρώ η Cener με τη δική της δημόσια εγγραφή στα 9 ευρώ. Πιέσεις βγαίνουν στη ΔΕΗ ενώ τρέχει το ευρωομολογό της για 500 εκατ. ευρώ με την μετοχή στα 12,18 ευρώ και πράξεις χθες πάνω από τα 12,20. Tέλος, σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Παπουτσάνης.

    Κοντά στα 5,50 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα.

     

    Διαβάστε επίσης:
    UBS για Τράπεζα Πειραιώς: Η αποτίμηση παραμένει ελκυστική

    Med: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών που προέκυψαν από την ΑΜΚ

    Δημοσκόπηση Interview: Στάσιμη σε χαμηλά ποσοστά αλλά πρώτη η ΝΔ – Χωρίς θετικές εκπλήξεις το ΠΑΣΟΚ



    ΣΧΟΛΙΑ