• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Άρση του lockdown στο ταμπλό

    • NewsRoom


    Πάρτι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με το Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 624 μονάδες, τις συναλλαγές να ενισχύονται κατά 2,94% και το τζίρο στα 8,5 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά όπως έχει γράψει εγκαίρως το mononews είχε προεξοφλήσει τις υποβαθμίσεις των προοπτικών και όχι του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας και σε συνδυασμό με τις προσεκτικές κινήσεις της κυβέρνησης για την άρση του lockdown η αγορά ποντάρει στην επόμενη μέρα.

    Και η επόμενη ημέρα είναι να βγει η πρόβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Χρήστου Σταϊκούρα για ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

    Κέρδη 1,5% για τον Τιτάνα, 2,5% για τον ΑΔΜΗΕ, 2,5% για την Aegean.

    Οι αγοαστές επιστρέφουν στις τράπεζες με την Alpha να ενισχύεται σχεδόν 6%, η Εθνική πάνω από 6%, η Eurobank πάνω από 5% όπως και η Πειραιώς.

    Στα υπόλοιπα blue chips κέρδη 2,5% για το Φουρλή, 3% για τον Σαράντη, 2,5% για τον ΟΤΕ, 2,9% για τον Μυτιληναίο, 2,13% για το Jumbo και 2,85% για τη Motor Oil.

    Κέρδη πάνω από 2,5% για τη Lamda και πληροφορίες για επανέναρξη των έργων του Ελληνικού άμεσα, 3,5% η ΕΧΑΕ, 2% η ΕΥΔΑΠ, 4% η Coca Cola και 1,6% τα ΕΛΠΕ.

    Έντονη αντίδραση βγαίνει και στις μετοχές της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, με την Τεχνική Ολυμπιακή πάνω από 8% και την Intralot πάνω από 3%.



    ΣΧΟΛΙΑ