• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Από Πειραιώς, Τιτάν και Jumbo σήμα αντιστροφής της πτωτικής τάσης


    Την αντίδραση ψάχνει η αγορά μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις με τις μετοχές της Πειραιώς, Τιτάν και του Jumbo να ξεχωρίζουν λίγο μετά το άνοιγμα.

    Κίνηση πάνω από τις 1424 μονάδες ο γενικός δείκτης και συναλλαγές στα 4 εκατ. ευρώ.

    Μέχρι χθες είχαν εξαλειφθεί τα κέρδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, παρατηρεί η Depolas Investments στο πρωϊνό της σχόλιο. Παρόμοια ήταν η τάση και στην υπόλοιπη Ευρώπη επηρεαζόμενη και από την άνοδο του πετρελαίου, ενώ περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ, αν και σήμερα η εικόνα αυτή αλλάζει και η “Ευρώπη” κινείται ελαφρώς ανοδικά, τουλάχιστον αυτή την ώρα.

    Η συνολική εικόνα στο ΧΑ δεν έχει αλλοιωθεί, ενώ ο ΓΔΧΑ διατηρεί την επαφή του με την περιοχή των 1430-1420 μονάδων με αποτέλεσμα να παραμένει αρκετά πιθανή μια ανοδική αντίδραση.

    Για σήμερα, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στις θέσεις εργασίας του μη αγροτικού τομέα Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και στο ποσοστό ανεργίας στην περιοχή.

    Σημειώνουμε ότι στην παρούσα φάση πέραν των γεωπολιτικών εντάσεων που αποτελούν ένα σταθερό πτωτικό ρίσκο, η αποφυγή μιας πιθανής ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι αυτό που μπορεί να αποτρέψει σημαντικές διορθώσεις τιμών στους διεθνείς δείκτες.

    Στο Χ.Α., σήμερα άλλωστε απελευθερώνονται και τα κεφάλαια που είχαν δεσμευτεί για τη συμμετοχή στο placement της Εθνικής και μένει να φανεί αν θα τοποθετηθούν εκ νέου στην αγορά κι αν ναι, σε ποια κατεύθυνση και επιλογές θα στραφούν.

    Άνοιγμα στις 1422 μονάδες γι τον γενικό δείκτη με κέρδη περί το 0,30%, κινούμενος στα βήματα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στις τράπεζες, στο 1,49 ενισχύεται η Άλφα, στα 7,55 αμετάβλητη η ΕΤΕ, στο 1,952 ευρώ σκαρφαλώνει η Eurobank και στα 3,71 ευρώ η Πειραιώς με κέρδη 0,80%.

    Ως προς τα υπόλοιπα χαρτιά, στα 9,59 ευρώ κατηφορίζει η Cener, στα 34,20 ανακάμπτει σχετικά η Τιτάν, στο 1,484 η Άβαξ, στα 10,70 η Aegean και στα 5,62 η Βιοχάλκο.

    Όλες με κέρδη λιγότερο του 1%, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας που υπάρχει στην αγορά.

    Κέρδη γράφει η ΔΕΗ στα 11,68, +1,86% η Κλουκίνας Λάππας εν αναμονή εξελίξεων και γενικής συνέλευσης στο τέλος Οκτωβρίου, τα 13 ευρώ κοιτάζει το Κρι Κρι με πράξεις στα 12,95, αντίδραση 2,31% το Jumbo, στα 25,70, στα 33,94 ευρώ και κέρδη 0,7% ο Μυτιληναίος, τα 28 ευρώ “πάτησε” ο ΟΛΠ, ενώ 0,85% η αντίδραση στον ΟΤΕ και κίνηση στα 15,74 ευρώ για τον ΟΠΑΠ.

    Διαβάστε επίσης:

    Mark Zuckerberg: Ξεπέρασε τον Bezos και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

    LNG: 22 Ιαπωνικές εταιρείες ενώνουν δυνάμεις κατά των εκπομπών μεθανίου

    Κεραμέως: Υπερβαίνει το 10% η αύξηση των εργαζομένων στη Βιομηχανία – Οι 4 άξονες δράσης για τους εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ