Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Αντίβαρο η ΕΤΕ και συσσώρευση στις 1.450 μονάδες

Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

Ανοδικά χθες η αγορά, αλλά με μικρές διακυμάνσεις σήμερα, ενώ, όπως προκύπτει από τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, αρνητική τάση βγάζουν Άλφα, Βιοχάλκο, Coca Cola, Μότορ Όιλ, Πειραιώς, επηρεάζοντας βεβαίως και το πρόσημο του δείκτη που εναλλάσσεται από θετικό σε αρνητικό και το αντίστροφο.

Στις 1.453 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), πολύ κοντά στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος.

Η πρώτη μείωση επιτοκίων έγινε από την ΕΚΤ, αλλά η ορατότητα προσεχώς είναι περιορισμένη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κεντρικής τράπεζας.

Ήτοι, επιστρέφουμε στο «βλέποντας και κάνοντας» δίνοντας βαρύτητα στα εισερχόμενα «σκληρά» (hard data) μακροοικονομικά στοιχεία, όπως σημειώνει η Depolas Investments.

Στο εσωτερικό, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση καθώς πλησιάζουμε στην τριμηνιαία εκπνοή των παράγωγων συμβολαίων.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ΑΕΠ α’ τριμήνο για Ελλάδα και Ευρωζώνη (τελική μέτρηση), ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η μισθοδοσία του μη-αγροτικού τομέα (Μαΐου) και τα αποθέματα χονδρικής (Απριλίου) στις ΗΠΑ.

Χωρίς κατεύθυνση οι τράπεζες σήμερα, μία μέρα μετά την απόφαση του SSM για τα μερίσματα.

Στο 1,592 η Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 ανοδικά στα 8,09 η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 και στα 2,08 η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και χωρίς κατεύθυνση και προσανατολισμό η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στα 3,787 ευρώ.

Οι αναλυτές θεωρούν πάντως, ότι οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο λόγω έγκρισης από τον SSM διανομής μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2023.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 λόγω της πρόθεσης εισόδου στη λιανική αγορά ενέργειας στη Βρετανία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου μέσω συνέντευξης στην Telegraph.

Οριακά τα κέρδη την Παρασκευή, 0,43%, στα 37,12 ευρώ.

Πάνω από 1% η αντίδραση πάντως, που βγάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 στα 16,80 ευρώ με την αγορά να είναι «στημένη» περιμένοντας το deal μεγατόνων με τους Άραβες της Masdar.

Aνοδικά, έστω και οριακά η Τέρνα Ενεργειακή την Παρασκευή.

Κατά τα άλλα, στα 11,20 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ στα 11,79 η Aegean, στα 30,60 έχει σταθεροποιηθεί η Τιτάν, μικρές απώλειες για τη Cener και τη Βιοχάλκο, στην τιμή εισαγωγής η Noval στην Τρίτη μέρα διαπραγμάτευσης, στα 2,78 ευρώ, στα 2,50 ευρώ η Ελλάκτωρ, στο 1,16 στήνει τη νέα αφετηρία της η Ιντραλότ, ενώ εντολές αγορών ανεβάζουν κατά 1,82% την Ιντρακόμ στα 15 αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ, αλλά μικρές οι απώλειες για τον ΟΤΕ, στα 13,78 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Τιτάν: Τα μεγάλα «πακέτα» πώλησης και τα 1,16 δις του μετοχικού πλούτου των οικογενειών Κανελλόπουλου-Παπαλεξόπουλου

Χρηματιστήριο: Αυτές είναι οι 14 εισηγμένες που ωφελούνται από την μείωση των επιτοκίων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης πολύ γρήγορα θα δείξει αποτελέσματα (Live)