Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ανεβαίνει η Κύπρου στο ντεμπούτο, ράλι σε ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο επικείμενο placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, ενώ στο ντεμπούτο της η Τράπεζα Κύπρου αφήνει υποσχέσεις για τον κλάδο στη συνέχεια.

Στροφή τη Δευτέρα και σε μια σειρά από άλλα blue chips που έχουν μείνει πίσω το τελευταίο διάστημα.

Πάνω από τις 1437 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. στην πρώτη συνεδρίαση της Τράπεζας Κύπρου μετά από 7 χρόνια και την μετοχή να ενισχύεται στα 4,90 ευρώ. Θετικά επιδρούν τα κέρδη από την ΕΤΕ +3,45%, την Eurobank +1,61% και την Πειραιώς +1,58%. Αγορές και στην ΔΕΗ με +2,6% και τον Μυτιληναίο με +2,5%.

Στο επίκεντρο η επιστροφή της Τρ. Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από 8 χρόνια, με τιμή εκκίνησης τα 4,78 ευρώ και με σύμβολο διαπραγμάτευσης «BOCHGR».

Η μετοχή βρίσκεται στα 4,92 ευρώ με άνοδο +2,5% και όγκο στα 178 χιλ. τεμάχια ενώ η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 2,18 δισεκ ευρώ ( σύνολο μετοχών 443,5 εκατ. τεμάχια)

Η τράπεζα Κύπρου έχει 25,4 δισ. ενεργητικό, περίπου 2,38 δισεκ. κεφάλαια επιτυγχάνει κέρδη σε ετήσια βάση 550 εκατ. ευρώ.

Αγορές και στο Jumbo +1,8%, ενώ υποχωρούν Cenergy -1,6%, Ελλάκτωρ -0,80%, Τιτάν -0,80%.

Οι συναλλαγές έχουν ενισχυθεί από τα πακέτα, ειδικότερα της Intralot αξίας 17 εκατ. ευρώ.

To πακέτο αφορά τo 2,3% του συνόλου της εταιρείας και πραγματοποιήθηκε στα 1,2 ευρώ με premium 4,3% από την τρέχουσα τιμή των 1,15 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετοχές αποκτήθηκαν από την Intracom, οι οποία έκανε αγορές και στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι στο rebalancing των δεικτών FTSE Russell, της Παρασκευής 20/9 η μετοχή της Intralot εισήλθε στον δείκτη Mid Cap.

Διαβάστε επίσης:

Estate at Pompey: Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα στην καρδιά ενός αρχέγονου τροπικού δάσους – mononewsTV

ΕΒΕΠ: Το Νοέμβριο οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ

Siemens: Δημιουργεί αυτόνομη εταιρεία για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων