• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αναταράξεις στην ΕΤΕ, focus σε Jumbo, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ

    Χρηματιστήριο


    Αναταράξεις στην Εθνική που νωρίτερα βρέθηκε στα 7,86 ευρώ και focus στα αποτελέσματα του Jumbo, αλλά και του ΑΔΜΗΕ μία μέρα μετά με τον γενικό δείκτη να δείχνει διάθεση να κάνει το 4Χ4 σερί ανόδου.

    Υποστηρικτικό παραμένει και το διεθνές επενδυτικό κλίμα με την Κίνα να βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο, οι μετοχικοί δείκτες της οποίας καταγράφουν εκ νέου σημαντικά κέρδη σήμερα το πρωί, σημειώνει η Depolas Investments.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καταναλωτική εμπιστοσύνη και μεταποίηση Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, ενώ στις ΗΠΑ έχουμε την 3η μέτρηση για το ετησιοποιημένο ΑΕΠ, την κατανάλωση και το επίπεδο τιμών που συνδέεται με αυτή για το Β΄τριμήνο καθώς και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών (Αυγούστου) αγαθών και εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών (Αυγούστου).

    Επίσης, σημαντική βαρύτητα θα λαμβάνουν πλέον όλα τα βασικά στοιχεία της αγοράς εργασίας, ήτοι και οι σημερινές εβδομαδιαίες μετρήσεις στις ΗΠΑ.

    Αυξημένη μεταβλητότητα και ενδιαφέρον κατά περίπτωση αναμένουμε στην περιφέρεια του Χ.Α. καθώς πυκνώνουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

    Με +14% τρέχει η καθαρή κερδοφορία του Jumbo, με τη μετοχή να σκαρφαλώνει στα 25,38 ευρώ και +1,49% ο ΑΔΜΗΕ, στα 2,38 ευρώ μετά την ισχυρή αύξηση της καθαρής κερδοφορίας και της διαφαινόμενης συμφωνίας για το καλώδιο.

    Με +1,17% ο Τιτάνας μετά την θετική έκθεση της Εθνικής Χρηματιστηριακής ότι τα καλύτερα έρχονται για την μετοχή και γενικότερα το κλίμα στην αγορά μετά από 1,5 μήνα στασιμότητας δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο.

    Οι επαφές του πρωθυπουργού με τα funds στη Νέα Υόρκη και η δήλωσή του, κατά τις πληροφορίες, όπως ήταν εθνικός στόχος η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα, μείζονος σημασίας η προοπτική επιστροφής του Χ.Α. στις ώριμες αγορές, αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργείται πλέον νέα ατζέντα για την αγορά.

    Πάνω από το 1,62 ευρώ ενισχύεται η Άλφα, +0,82% η Eurobank και +0,48% η Πειραιώς.

    Πωλητές ωστόσο βγαίνουν αυτή την ώρα στην ΕΤΕ, με το χαρτί να υποχωρεί οριακά στα 7,84 ευρώ.

    Οριακές οι πιέσεις σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, αλλά και στη Cener.

    Κέρδη 1,48% για Άβαξ, με +6,17% η Αττικής που ξεκαθάρισαν οι προϋποθέσεις και οι όροι της αύξησης κεφαλαίου, στα 5,96 ευρώ η Βιοχάλκο, μικρά τα κέρδη για ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ, με την τελευταία στα 21,32 και την πρώτη στα 7,02 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 14,3% τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο

    Αγγελική Φράγκου: Η Navios Partners ενισχύει το ναυπηγικό της πρόγραμμα με δύο ακόμη containerships

    Σκάφη αναψυχής: Ποια απαλλάσσονται από διπλό φόρο



    ΣΧΟΛΙΑ