• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς στήριξαν την άνοδο του Γενικού Δείκτη

    • NewsRoom
    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Κοντά στο επίπεδο των 640 μονάδων, χωρίς ωστόσο να μπορέσει για μια ακόμα φορά να το διασπάσει, έμεινε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με ήπια κέρδη, χάρη κυρίως στην θετική αντίδραση των τραπεζών.

    Από την άλλη, ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, κάτι αναμενόμενο βέβαια για την πρώτη συνεδρίαση μετά τον Δεκαπενταύγουστο αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει όλο το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των συναλλαγών, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, έγινε στο τελευταίο διάστημα των δημοπρασιών.

    Στις διεθνείς αγορές το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, μετά την «επίθεση» του Λευκού Οίκου κατά μεγάλων κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών. Η Wall Street άνοιξε με μικτά πρόσημα, ενώ ανάλογη είναι και η κατάσταση και στην Ευρώπη. Όσο για την λεωφόρο Αθηνών, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της διασποράς,  όσο και τις κινήσεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πάντως, οι επενδυτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να διατηρήσουν προς το παρόν το δείκτη στα συγκεκριμένα επίπεδα, μέχρι να αρχίσει να ξεκαθαρίζει προς τα που οδηγούνται τα πράγματα.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 637,12 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 21,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος στα 13,9 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,45%, στις 1.530,91 μονάδες.

    Μεγάλη στήριξη στον γενικό δείκτη έδωσαν οι τράπεζες, με την Πειραιώς και την Alpha Bank να ξεχωρίζουν με άνοδο 3,93% και 3,18% αντίστοιχα. Η  Eurobank έκλεισε στο +0,98% ενώ η  Εθνική τράπεζα έκλεισε στο +0,50%. Ο τραπεζικός δείκτες έκλεισε με κέρδη 1,82% στις 322,77 μονάδες.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή της ΟΛΠ  έκλεισε με κέρδη+2,78%, ενώ ακολούθησε αυτή της Βιοχάλκο με άνοδο +2,21%. Κέρδη άνω του 1%  σημείωσαν οι ΕΧΑΕ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των Φουρλής, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, ΟΠΑΠ, και Lamda.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη διόρθωση κατέγραψε η μετοχή του ΟΤΕ κλείνοντας με απώλειες 1,47%. Ήπια πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

    Aegean, Titan και Ελλάκτωρ έκλεισαν χωρίς μεταβολή.

    Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε το +4,63% της Ιντρακόμ και το +4,02% της Τεχνικής Ολυμπιακής, ενώ από την μικρή κεφαλαιοποίηση η ΚΕΚΡΟΨ έκλεισε στο +8,31%



    ΣΧΟΛΙΑ