Επανεμφάνιση των αγοραστών στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Αθήνας μετά από δύο μέρες διόρθωση.

Κινούμενος στο ίδιο κλίμα με τις ευρωπαϊκές αγορές, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται στις 885 μονάδες με οριακή άνοδο, αλλά σημαντική βοήθεια από μετοχές, όπως η Εθνική, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, η Πειραιώς και η Τέρνα Ενεργειακή.

1

Το τελευταίο διήμερο εκδηλώθηκαν πιέσεις ως αποτέλεσμα του profit taking που προκάλεσε η κίνηση του γενικού δείκτη πάνω από τις 910 μονάδες (στις 11/11). Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν δύο φορές κλεισίματα στις 900 και στις 903 μονάδες και από την περασμένη Τετάρτη συνέβη οπισθοχώρηση ως τα όρια των 880 μονάδων.

Τεχνικά, η αγορά εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, τις 859 μονάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που συναλλασσόμενοι εκτιμούν ότι θα επιστρέψει το σενάριο της ανοδικής διαφυγής.

Τα οικονομικά αποτελέσματα, οι επιστροφές κεφαλαίου και η γενναιόδωρη μερισματική πολιτική από τις εισηγμένες, τα ενθαρρυντικά μάκρο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μπορούν να αποτελέσουν τον βατήρα για κίνηση της αγοράς πιο ψηλά, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, όπως η Wood που ανέβασε αισθητά χθες την τιμή στόχο για τις τραπεζικές μετοχές.

Ο τραπεζικός δείκτης πέρασε σε θετικό πρόσημο, στις 625 μονάδες, με την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 3,78, την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στο 1,04, την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στο 1,37 και την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στα 0,957 ευρώ.

Οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών σημειώνουν άνοδο μικρότερη του 1%.

Αντίδραση στα 6,41 ευρώ για την ΔΕΗ με οριακά κέρδη, στα 9,62 σκαρφαλώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στα 18,95 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή.

Η αλήθεια είναι ότι προσώρας δεν υπάρχει κάποια μετοχή που να έχει ξεχωρίσει.

Κέρδη μικρότερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας για Μυτιληναίο, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Στα καλά νέα της ημέρας τα ανέλπιστα καλά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο που ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα κατά 0,6%.

Το ελληνικό 10ετές υποχωρεί στο 4,27%, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των υπολοίπων ευρωπαϊκών τίτλων.

Διαβάστε επίσης:

Φ. Νάκας: Η μελωδία των μερισμάτων…