Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Αφύπνιση σε Πειραιώς και Eurobank, πάνω από τα €16 ο Μυτιληναίος, πάρτι στην ΕΛΧΑ

Πίνακας στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Αλλάζει η τάση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αλλά σε ένα περιβάλλον χωρίς αξιόλογο τζίρο και συναλλαγές, οι οποίες μόλις που ξεπερνούν τα 27 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) δείχνει να σκαρφαλώνει και πάλι προς τις 870 μονάδες με κέρδη 0,89% και το ενδιαφέρον εστιασμένο στον τραπεζικό κλάδο.

Πάνω από 4,5% τα κέρδη για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στα 0,93 ευρώ και με όγκο μόλις 3 εκατ. τεμαχίων, 3% τα κέρδη για την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 3,4 ευρώ με κάτι παραπάνω από 1 εκατ. τεμάχια, 1,8% για τη Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και πάνω από 4% η άνοδος για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74.

Όπως είναι φανερό, Πειραιώς και Alpha επιχειρείται να ξεφύγουν από τα χαμηλά τους, με την Πειραιώς να έχει βρεθεί νωρίτερα στα όρια του 1 ευρώ (ιστορικά χαμηλά).

Οι χρηματιστές εστιάζουν στις επικείμενες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του α’ 3μήνου σε Εθνική, Alpha και Eurobank.

Χωρίς διάθεση να απορροφηθεί η προσφορά που βγαίνει στη ΔΕΗ, αν και έχουν περιοριστεί οι επίμονες πωλήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Με τη μετοχή να ολισθαίνει στα 6,24 ευρώ.

Αντίδραση 1,75% για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 στα 16,28 ευρώ με 190 χιλιάδες κομμάτια και 1% η άνοδος για την Τέρνα Ενεργειακή με 50 χιλιάδες κομμάτια.

Αντίδραση πάνω από 4% βγαίνει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μετά τα θεαματικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Διαβάστε επίσης:

Ευρώ: Διευρύνονται τα κέρδη καθώς η ΕΚΤ δρομολογεί το τέλος των αρνητικών επιτοκίων

Απώλειες 30% σε Snapchat – Ντόμινο 100 δις για Facebook, Twitter και Pinterest

Ποιο είναι τώρα το απόλυτο χρηματιστηριακό play και άλλες 9 μετοχές που υπόσχονται «υψηλές αποδόσεις»