Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Aegean, Eurobank, ΟΠΑΠ και Lamda κράτησαν τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος

Χρηματιστήριο: Η Coca Cola βαραίνει τον δείκτη

Με τον Γενικό Δείκτη να αλλάζει πρόσημο  στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και τον τζίρο να είναι σχετικά βελτιωμένος σε σχέση με την Δευτέρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να διατηρηθεί για μια ακόμα ημέρα σε θετικό έδαφος, χωρίς ωστόσο να σπάσει για μια ακόμα ημέρα το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Μάλιστα, το Χρηματιστήριο της Αθήνας κατάφερε να κινηθεί ανοδικά κόντρα ξανά στο αρνητικό  κλίμα στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, οι οποίες υποχωρούν μετά και τα αρνητικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Αντίθετα, η λεωφόρος Αθηνών βρήκε κάποια στήριξη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση κατά 17,8 δισ. ευρώ στον τζίρο των επιχειρήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς και σε αυτά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το πρώτο επτάμηνο του 2021.

Ωστόσο, η δραστηριότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει μειωμένη (κάτι πάντως αναμενόμενο για την εποχή) με τη διακύμανση να παραμένει σε στενό εύρος και τους επενδυτές να χτίζουν θέσεις για το μέλλον.

Κάπως έτσι ο  Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,11% στις 899,88 μονάδες με τον τζίρο να ανέρχεται στα 41,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,9 εκατ. τεμάχια. Ανοδικά κινήθηκαν 42 μετοχές, 57 έκλεισαν με πτώση ενώ 22 έμειναν αμετάβλητες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισαν οι Aegean (+1,73%), Eurobank (+1,28%), ΟΠΑΠ (+1,22%) και Lamda (+1,18%).

Ήπια ανοδικά, με κέρδη μικρότερα το 1%, έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Motor Oil, Πειραιώς και Coca Cola.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι  Ελλάκτωρ (-2,56%) και Βιοχάλκο (+2,18%), ενώ στο -1,88% έκλεισε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και στο -1,48% η ΕΤΕ.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Titan, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ και Alpha Bank.

ΟΤΕ, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή έκλεισαν αμετάβλητες.

Από τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η Cenergy με το -3,29% σημείωσε τη χειρότερη επίδοση, ενώ στο -3,02% έκλεισε η Intrakat. Στο -2,11% έκλεισε η Τεχνική Ολυμπιακή. Αντίθετα, στο +2,28% έκλεισε η Profile, ενώ σε θετικό έδαφος επέστρεψε η ΑΒΑΞ κλείνοντας στο +1,57%