Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Αδύναμες τράπεζες, blue chips, κέρδη για Κρι – Κρι και ΚΛΜ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών

Αδύναμο το ξεκίνημα και σήμερα στο Χρηματιστήριο με πλάγια πτωτική κίνηση στις 1.416 μονάδες, με τις τράπεζες για μία ακόμα φορά στο κόκκινο, ενώ ακολουθούν μια σειρά από  blue chips, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

Κάποια αντίδραση φαίνεται ότι βγαίνει στα χαρτιά που ηγείται ο Σωκράτης Κόκκαλης, αν και η Ιντραλότ πέρασε στο κόκκινο, στο 1,16, αμετάβλητη η Ιντρακόμ στα 3,06 ευρώ και κέρδη πάνω από 3,2% για την Κλουκίνας Λάππας.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) επιχείρησε ανοδικά την Παρασκευή, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας η Moody’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά όχι την αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι τα μακροπρόθεσμα ρίσκα της εγχώριας οικονομίας, όπως το δημογραφικό, παραμένουν σημαντικά αυξημένα.

Την τρέχουσα εβδομάδα βαρύτητα θα δοθεί από τους επενδυτές στην συνεδρίαση της FED την Τετάρτη το απόγευμα, όπου αναμένεται μείωση των επιτοκίων κατά 25 ή 50 μβ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις επόμενες μέρες συνεδριάζουν και άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως του ΗΒ την Πέμπτη.

Στο εσωτερικό συνεχίζουμε την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων με την ΚΡΙ ΚΡΙ να δημοσιεύει άλλο ένα καλό τρίμηνο με τα συνολικά λειτουργικά EBITDA α’ εξαμήνου να ανέρχονται στα 29,5 εκ. ευρώ από 28,7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό.

Την Πέμπτη ανακοινώνει αποτελέσματα η Βιοχάλκο (μετά τη συνεδρίαση) και την Παρασκευή η Premia (μετά τη συνεδρίαση).

Το Χ.Α. αναμένεται να κινηθεί εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών, αλλά ενδεχομένως με αυξημένη μεταβλητότητα, καθώς βαδίζουμε προς την τριμηνιαία εκπνοή παραγώγων την Παρασκευή, σημειώνει η Depolas Investments. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στο εμπορικό ισοζύγιο Ιουλίου της Ευρωζώνης και στον δείκτη μεταποίησης Empire Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Σημειώνουμε ότι  η αγορά της Κίνας είναι κλειστή σήμερα και αύριο λόγω αργίας.

Άνοιγμα στις 1.416 μονάδες, με την Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,68 οριακά θετικά στο 1,51, την ΕΤΕ οριακά πτωτικά στα 7,33, την Eurobank κάτω από τα 2 ευρώ, στο 1,97 ευρώ και την Πειραιώς, στα 3,86 ευρώ.

Απώλειες στα 11,38 για τη ΔΕΗ, στα 7,05 ευρώ τα ΕΛΠΕ, στα 21,64 η Μότορ Όιλ, στα 24 ευρώ -1,56% η Jumbo, στα 33,58 ευρώ υποχωρεί ο Μυτιληναίος, στα 14,90 ο ΟΤΕ και στα 15,90 διολισθαίνει ο ΟΠΑΠ.

Με +1,61% η Κρι – Κρι, λόγω αποτελεσμάτων. Μόλις 2,1 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές.