Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: 12Χ12 και συνεχίζει…

Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

Χρηματιστήριο

Καμία διάθεση να πέσει… Αυτό προκύπτει για το 12Χ12 ανοδικά κλεισίματα στο Χρηματιστήριο, με τους ξένους πλέον να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν να τοποθετηθούν ενόψει της νέας χρονιάς.

Ο Γενικός Δείκτης έχει να δει το «κόκκινο» και το αρνητικό πρόσημο από τις 19 Νοεμβρίου, ότι κι αν σημαίνει αυτό για την τάση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Πλέον οι αναλυτές στοιχηματίζουν αν η κίνηση προς τις 900 μονάδες που είναι η επόμενη ισχυρή αντίσταση θα πραγματοποιηθεί μονορούφι ή σε δόσεις. Ήδη, παρατηρείται κάποια κόπωση στις μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις.

Όμως, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τη σκυτάλη παίρνουν οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Στο προσκήνιο μάλιστα, επιστρέφουν μετοχές, όπως η Μότορ Όιλ που είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα από πλευράς πωλητών, λόγω εξόδου της από τους δείκτες. Όμως, έρχεται σήμερα η JP Morgan που θεωρεί ότι η μετοχή αποτελεί αγοραστική ευκαιρία στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Το αποτέλεσμα ήταν με περισσότερες από 420 χιλιάδες κομμάτια η μετοχή να απογειωθεί με ένα επιπλέον +2,79%, στα 12,15 ευρώ.

Οι ξένοι όμως, επιστρέφουν και στις τράπεζες, εκεί που εθεωρούντο ξεγραμμένες. Τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, που πλέον για τη δεκαετία διαμορφώνονται στα επίπεδα του 0,60%, η έλευση του Ηρακλή ΙΙ για τα κόκκινα δάνεια, μάλλον από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αλλά και η επιστροφή τους στην κερδοφορία, παρά την πανδημία, σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπορευσιμότητα, αποτελούν πόλο έλξης για τους ξένους. Ακόμα και η ΕΤΕ που υποχωρούσε περίπου κατά 1% την Δευτέρα, κάλυψε την διαφορά κι έκλεισε με άνοδο 1,5%, μία ανάσα από τα… 2 ευρώ. Άνοδο πάνω από 4% για την Alpha, στα 0,86 έχοντας διπλώσει από τα χαμηλά προ δύο μηνών. Κέρδη 1,7% για την Eurobank και 2,2% για την Πειραιώς, στα 0,567 και 1,25 ευρώ αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα βάση στα 4,5 ευρώ χτίζει η Aegean, μετά τη σημερινή άνοδο κατά 2,5%, στα 3,80 ευρώ ενισχύθηκε η Βιοχάλκο με κέρδη 1,2%, 1,4% η άνοδος για τα ΕΛΠΕ, στα 5,66 ευρώ, κατά 5,65% η άνοδος για την ΕΧΑΕ, που έχει βάλει πλώρη για τα 4 ευρώ, και υποτονικότερα τα κέρδη για Μυτιληναίο, ΟΤΕ και Jumbo.

Στον αντίποδα, η κόντρα μετόχων στον Ελλάκτωρα, όπως φαίνεται και στο ταμπλό, βλάπτει σοβαρά τη μετοχή που κατέγραψε απώλειες πάνω από 7%, υποχωρώντας στο 1,54, διόρθωση 1,7% για την ΔΕΗ, στα 6,88 ευρώ και 1,8% για την Coca Cola. Αρνητικό πρόσημο και διόρθωση για τον ΟΠΑΠ και πτώση πάνω από 2% για την Τέρνα Ενεργειακή μετά την κατάκτηση νέων υψηλών την περασμένη εβδομάδα.

Από τα small caps ισχυρή η αντίδραση για την Βιοκαρπέτ με κέρδη σχεδόν 10%, Σπύρου 8,9%, Πλαστικά Θράκης και Ιντραλότ πάνω από 6%.

Γενικότερα κέρδη κατέγραψαν 63 μετοχές και πτώση 46.