• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήρια: Δοκιμάζονται οι αντοχές-Όλα τα βλέμματα στη Λαγκάρντ


    Μια ακόμη δύσκολη μέρα ξεκινάει για τις αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη βουτιά 1.465 μονάδων του Dow Jones χθες.

    Τίποτα δε φαίνεται να πηγαίνει καλά αφού ακόμη και η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κατά 3,8% στα 34,41 δολ. το βαρέλι αλλά και η τιμή του μαύρου χρυσού βρίσκεται στο κόκκινο στο 1636 δολ./ η ουγγιά δίνοντας την εντύπωση ότι στις μέρες του κορονοϊού δεν υπάρχει ασφαλές επενδυτικό λιμάνι.

     Ακόμη και τα futures για τους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων προϊδεάζουν για πτώση σχεδόν 5% του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

    Σύμφωνα με τη Goldman Sachs ένας νέος κύκλος πτώσης σε μια νέα εποχή δημιουργείται και δεν αφήνει επιλογές στη διακίνηση του χρήματος στις αγορές.

    Σανίδα σωτηρίας ενδεχομένως αποτελέσει η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα μειώσει κατά 0,10% το ήδη μηδενικό αρνητικό επιτόκιο της ΕΚΤ που είναι σήμερα 0,50% σε 0,60%.

    Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο όγκος των αγορών μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης γνωστό και ως QE.

    Η ΕΚΤ θα προβεί ταυτόχρονα κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες σε ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο αγοράς εταιρικών ομολόγων.

    Σε ότι αφορά στο ελληνικό χρηματιστήριο οι χρηματικές είναι πολύ προσεκτικοί συνιστώντας στους πελάτες του διακράτηση ρευστότητας σταματώντας ταυτόχρονα το δανεισμό σε μετοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ