Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ασανσέρ το Χρηματιστήριο

Wall Street

Από το +1,90% στο -1,27%

Σε κατάσταση ασανσέρ ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου που πλέον υποχωρεί στις 620 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 18 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν έχει βρει ακόμη το βήμα της καθώς έντονη μεταβλητότητα παρατηρείται και στις διεθνείς αγορές.

Πιέσει βγαίνουν και πάλι στη Aegean που υποχωρεί πάνω από 3%, πάνω από 1,5% η Βιοχάλκο, πάνω από 2% η Coca Cola, πάνω από 2,6% η EXAE και η Lamda, πάνω από 1% η Μοτορ Οιλ και η Jumbo και πάνω από 1,5% η μετοχή του ΟΤΕ.

Η πτώση αφορά κυρίως τα blue chips, αφού τις μεγαλύτερες απώλειες από τον τραπεζικό κλάδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Πειραιώς που υποχωρεί πάνω από 1%, οριακά η Εθνική και αμετάβλητες Eurobank και Alpha.

ο λόγος που η αγορά γύρισε συνδέεται με την αβεβαιότητα που για μια ακόμα φορά πηγάζει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εάν θα στηρίξει αποφασιστικά τις οικονομίες της ευρωζώνης μειώνοντας εμφατικά το βασικό επιτόκιο του ευρώ που σήμερα βρίσκεται στο -0,5%.

Είναι σημαντικό ότι σήμερα η τράπεζα της Αγγλίας μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,5% στο 0,25% φιλοδοξώντας σε αντίστοιχη κίνηση να προβεί την Πέμπτη και η Λαγκάρντ.

Σε ότι μας αφορά η ελληνική αγορά αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τους γεωπολιτικούς κινδύνους που προέρχονται από την Άγκυρα ανεβάζοντας έτσι το βαθμό του ρίσκου για τις ελληνικές μετοχές.