• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες για τον χρυσό σε επίπεδο εβδομάδας – Κέρδη για το πετρέλαιο, παρά την πτώση της Παρασκευής

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Ανοδικά κινήθηκε η Παρασκευή για τον χρυσό, με το πολύτιμο μέταλλο όμως να μην μπορεί να αναπληρώσει τις προηγούμενες κακές συνεδριάσεις, κλείνοντας με απώλειες το σύνολο της εβδομάδας.

    Ο χρυσός δέχθηκε τις πιέσεις της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του χρυσού τις προηγούμενες ημέρες, μετά από τη δημοσιοποίηση ισχυρών στοιχείων από την αγορά εργασίας και τις λιανικές πωλήσεις αλλά και τις δηλώσεις στελεχών της FED. Πιέσεις στην αγορά του χρυσού έπαιξαν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Την Παρασκευή το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 2.029,3 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Αντίθετα, χαμηλότερα έκλεισαν την Παρασκευή τα  συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, ισοσκελίζοντας τα κέρδη τους για την εβδομάδα καθώς οι έμποροι αξιολόγησαν τις αυξανόμενες προμήθειες, τις προοπτικές ζήτησης, τις προκλήσεις της αμερικανικής παραγωγής που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες και τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

    Το πετρέλαιο δεν κατάφερε να κερδίσει σημαντικό έδαφος στο σύνολο της εβδομάδας, καθώς τα διάφορα γεωπολιτικά γεγονότα δεν έδειξαν να έχουν καμία σημαντική επίδραση στην πραγματική προσφορά, την ώρα που η  οικονομική κατάσταση φαίνεται να γίνεται πιο αδύναμη σε ΗΠΑ και Κίνα.

    Το συμβόλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 67 σεντς την Παρασκευή, ή -0,9%, για να διαμορφωθεί στα 73,41 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, κλείνοντας την εβδομάδα με κέρδη 1%. Το συμβόλαιο Μαρτίου υποχώρησε κατά 70 σεντς, ή σχεδόν 1%, στα 73,25 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Μαρτίου υποχώρησε κατά 54 σεντς ή 0,7%, στα 78,56 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ σημειώνοντας άνοδο 0,3% για την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Sport Illustrated: Μαζικές απολύσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων

    Νορβηγία: Παραιτήθηκε η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης επειδή αντέγραψε για το μεταπτυχιακό της

    EE: Κυρώσεις κατά 6 προσώπων για χρηματοδότηση της Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ