Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Απώλειες 1,9% για το χρυσό – Έκλεισε στα 2.015,80 δολ. ανά ουγγιά

χρυσός

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Παρασκευή, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, αφήνοντας πίσω τους τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, όπου σημείωσαν το δεύτερο – ρεκόρ στην τιμή τους.

Οι επενδυτές δύο μέρες μετά τη δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC της Fed, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, άρχισαν να επανεξετάζουν τις προσδοκίες τους αναφορικά με τον αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ακολουθήσει μία λιγότερο αυστηρή νομισματική πολιτική μειώνοντας τα επιτόκιά της.

Ωστόσο, όσον αφορά τις δηλώσεις των αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα και έχοντας ως δεδομένο την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάρτιο στο 5%, όλα δείχνουν ότι η Fed θα συνεχίσει να προβαίνει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων της. Άλλωστε, μία αυστηρή νομισματική πολιτική είναι το σίγουρο όπλο που εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες για να επιτεθούν στον πληθωρισμό, με στόχο την υποχώρησή του στο 2%,

Πώς κινήθηκαν οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 1,9% στα 2.015,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ οι τιμές του πιο ενεργού του συμβολαίου έκλεισαν με απώλειες 0,5% υψηλότερα σε επίπεδο εβδομάδας.

Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με απώλειες 1,8% στα 25,46 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 1,5%.

Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με άνοδο σχεδόν 0,1% στα 1.496,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,3%.

Αντίθετα, η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με απώλειες 1,1% στα 1.054 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 3,7%.

Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου έκλεισε με απώλειες 0,4% στα 4,11 δολάρια ανά λίβρα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,3%.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Έκλεισαν την εβδομάδα με άνοδο – Στο +1,74% ο Stoxx 600