Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street, με άλμα ο Nasdaq ετοιμάζεται να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί

Nasdaq

Με τον Nasdaq να δείχνει έτοιμος να μαζέψει μεγάλο μέρος των απωλειών του τελευταίου διαστήματος άνοιξε η Wall Street την Τρίτη, με τις μετοχές να βρίσκουν στήριγμα στην αποκλιμάκωση της απόδοσης των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Το αμερικανικό 10ετες, η απόδοση του οποίου κινήθηκε τη Δευτέρα κοντά στο επίπεδο του 1,6%, υποχωρεί σήμερα στο 1,54%. Η ανησυχία πάντως παραμένει για τις επιπτώσεις που θα έχει στον πληθωρισμό το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο.

Την ίδια ώρα η εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ προχωράει με ταχύ ρυθμό. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν τη Δευτέρα ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μπορούν να συναντηθούν με ασφάλεια σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μετά από την είδηση ότι περισσότεροι από 30 εκατ.  Αμερικανοί έλαβαν και τις δύο δόσεις των εμβολίων Moderna και Pfizer / BioNTech. Η New York Post, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό κατά του στελέχους του ιού της Βραζιλίας, μειώνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες ότι νέα στελέχη θα μπορούσαν να δυσκολέψουν και να καθυστερήσουν περισσότερο το άνοιγμα της οικονομίας.
Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones, λίγη ώρα πριν τη συμπλήρωσης μιας ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, κινείται στις 32.026,09 μονάδες, με άνοδο  0,70%, ο S&P 500  στις 3.887,84 μονάδες, με άνοδο 1,74%, ενώ ο Nasdaq κινείται στις 13.048,71 μονάδες, με άλμα 3,49%.

Οι μετοχές τεχνολογίας πρωταγωνιστούν, με την Tesla να κινείται στο 11,78%. Όσο για τις FAANG, η  μετοχή της Apple κινείται στο +4,02%, η Facebook στο 3,54% ,  η Amazon στο 3,57%, η Netflix στο 3,51% ενώ η Alphabet στο 2,43%.

Η προσοχή είναι στραmμένη και προς τη GameStop μετά την είδηση ότι η εταιρία επέλεξε τον Ryan Cohen, συνιδρυτή της Chewy, ως επικεφαλής για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η μετοχή της GameStop έκλεισε χθες με άνοδο 41,21% ενώ αυτή την ώρα κινείται στο +21,34%.

Η μετοχή Del Taco Restaurants κινείται στο +1,23% μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας fast-food για καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, σημειώνοντας καθαρό εισόδημα 7,5 εκατ. δολαρίων. Η μετοχή της Zoom κινείται στο +6,90% μετά από μια κατάθεση που έδειξε ότι ο ιδρυτής Eric Yuan μετέφερε περίπου το 40% του μεριδίου του, αξίας περίπου 6 δισ. δολαρίων, σε μη καθορισμένους δικαιούχους την περασμένη εβδομάδα.