• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικό άνοιγμα για τη Wall Street με βοήθεια από τις δηλώσεις Γέλεν

    • NewsRoom
    Τζάνετ Γέλεν: Απειλή για την ανάπτυξη η μετάλλαξη Δέλτα

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ


    Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, δείχνοντας διάθεση να βάλουν τέλος στις απώλειες του τελευταίου διαστήματος.

    Ώθηση στην αγορά έδωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, η οποία δήλωσε ότι παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία που παρουσίασαν οι εταιρίες το τρίμηνο, η οικονομία των ΗΠΑ έχει ανάγκη το πακέτο τόνωσης που προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων ώστε να έρθει ξανά η ανάκαμψη. «Το τίμημα του να κάνεις πολύ λίγα είναι πολύ μεγαλύτερό από το τίμημα του να κάνεις κάτι μεγάλο», είπε η Τζάνετ Γέλεν στο CNBC την Πέμπτη.

    Παράλληλα, η Γέλεν προσπάθησε να καθησυχάσει την αγορά για ένα πιθανό άλμα του πληθωρισμού, κάτι που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αλλαγή στάσης της FED ως προς την νομισματική της πολιτική. Όπως τόνισε δεν ανησυχεί τόσο για το ζήτημα του πληθωρισμού. «Ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλά για πάνω από μια δεκαετία. Ξέρετε ότι είναι ένα ρίσκο, αλλά είναι ένα ρίσκο που η FED και άλλοι μπορούν να διαχειριστούν», τόνισε.

    Η Νάνσι Πελόσι, από την πλευρά της, είπε ότι το προτεινόμενο πακέτο ανακούφισης θα μπορούσε να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

    Εν τω μεταξύ η αγορά παρακολουθεί τις αποδόσεις των ομοσπονδιακών αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετές να κινείται πάνω στο 1,336%,ενώ το 30ετές στο 2,123%.

    Στα επιχειρηματικά νέα ξεχωρίζει η συμφωνία της β(5,22%) με την Gavi για την παροχή 1,1 δισ. δόσεων του εμβολίου Covid-19.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 31.593,27 μονάδες, με άνοδο 0,32%, ο S&P 500  στις 3.925,55 μονάδες με  άνοδο 0,30% και ο Nasdaq στις 13.937,63 μονάδες με άνοδο 0,52%.



    ΣΧΟΛΙΑ