ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με άνοδο έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Τετάρτη, με τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών να οδηγούν τα κέρδη, καθώς συνεχίζεται η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ενώ κλιμακώνεται η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.
Οι δύο πλευρές αναμένεται να συνομιλήσουν αύριο για δεύτερη φορά, προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Την ίδια ώρα, πάντως, η Ρωσία επιτίθεται σε πόλεις της Ουκρανίας, επιχειρώντας να οδηγήσει στην συνθηκολόγηση την ουκρανική πλευρά.
Πάντως, στα χρηματιστήρια η εικόνα ήταν θετική, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει στις 7.429,56 μονάδες με άνοδο 1,36%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 14.000,11 μονάδες με άνοδο 0,69% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 6.498,02 μονάδες με άνοδο 1,59%.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 24.534,33 μονάδες με άνοδο 0,70% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 8.321,00 μονάδες με κέρδη 1,62%.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 446,33 μονάδες με άνοδο 0,90%.
Από τις μετοχές του Stoxx 600 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Polymetal International με άλμα 18,54%, ενώ στο +14,25% έκλεισε η μετοχή της Neste.
Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Avanza Bank (-12,23%).
Διαβάστε επίσης
Φυσικό αέριο: Άλμα σοκ των τιμών στην Ευρώπη μέχρι και 60%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελληνικό: Γιατί οι δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας κήρυξαν… αντάρτικο
- Θόδωρος Σκυλακάκης καλεί δήμαρχο Μήλου
- Η Norges Bank με ποσοστό κοντά στο 5% στην Trade Estates, η οποία έχει ήδη θέση σε Φουρλή και Aegean
- Ελβετικό φράγκο: Το σχέδιο για ρύθμιση στα δάνεια – Τι θα προβλέπει η παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών