Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το άνοιγμα της Wall Street με βοήθεια από τα στοιχεία για λιανεμπόριο και αγορά εργασίας

Wall Street

Ανοδικά άνοιξε την Πέμπτη η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να επανακάμπτουν έπειτα από την πίεση που άσκησαν την Τετάρτη οι δηλώσεις του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ.

Οι επενδυτές βρίσκουν στήριγμα στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες ανέβηκαν κατά 9,8% τον Μάρτιο, με την βοήθεια και των νέων επιταγών των 1.400 δολαρίων που έλαβαν τα νοικοκυριά, μέσω του νέου πακέτου που πρότεινε η κυβέρνηση Μπάιντεν και ψήφισε το Κογκρέσο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 6,1%.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι νέες δηλώσεις για την έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν κατά 193.000 στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, στις 576.000 από 769.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που ο αριθμός τους υποχωρεί κάτω από τις 600.000.   Οι αναλυτές ανέμεναν πως θα κινούταν στις 710.000.

Αύξηση 1,4% Η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 1,4% τον Μάρτιο σύμφωνα με τη FED. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2,7%, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal. Παράλληλα, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,7% τον Μάρτιο μετά την πτώση του Φεβρουαρίου κατά 3,7%.

Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνων από τις  μεγάλες τράπεζες. Η Bank of America κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με υπερδιπλάσια κέρδη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, ενώ ανακοίνωσε και  ένα νέο πρόγραμμα επαναγορών μετοχών 25 δισ. δολαρίων. Κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε και η Citigroup.

Στις υπόλοιπες εταιρίες, καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα και τα κέρδη της PepsiCo. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της UnitedHealth, η οποία αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για το 2021.

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η μετοχή της Coinbase, μια μέρα μετά το ντεμπούτο της στον Nasdaq, μετά και την αποκάλυψη πως η Ark Invest αγόρασε μετοχές την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,68% λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, στις 33.960,22 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται στις 4.157,02  μονάδες, με άνοδο 0,78% ενώ ο Nasdaq στις 14.009,76 μονάδες, με άνοδο 1,10%.