ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ασίας και του Ειρηνικού τη Δευτέρα, ακολουθώντας το εντυπωσιακό κλείσιμο της Wall Street την περασμένη Παρασκευή, αφού μια πιο ήπια από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ανανέωσε τις ελπίδες για τις μειώσεις των επιτοκίων από τη FED το 2024.
Οι αγορές της περιοχής αναμένουν αρχικά τις αυριανές αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας για τα επιτόκια. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό επιβεβαίωσαν μια επιτάχυνση της αύξησης των τιμών, ωστόσο αυτή ήταν μικρότερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, η οικονομία της χώρας είχε επιβραδυνθεί περισσότερο, με την αγορά εργασίας να αμβλύνεται σημαντικά. Ως εκ τούτου, δεν προβλέπεται να υπάρχει κάποια αλλαγή στο επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας, από το σημερινό 4,35%.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας για τον μήνα Απρίλιο, τα οποία θα δημοσιευθούν την Πέμπτη. Τέλος τη Δευτέρα, η S&P Global θα ανακοινώσει τις μετρήσεις του σύνθετου δείκτη αγορών από τους διαχειριστές αγορών για το Χονγκ Κονγκ, ενώ αναμένονται και οι μετρήσεις του PMI στον τομέα των υπηρεσιών για την ηπειρωτική Κίνα και την Ινδία.
O δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,58%
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σταθερός (άνοδος 0,02%) στις 18.479,32 μονάδες, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 1,30%.
Οι αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας ήταν κλειστές λόγω αργίας.
Διαβάστε επίσης
Πώς να συνταξιοδοτηθείτε με οφειλές- Τι θα προβλέπει η απόφαση
Τραμπ: Παρομοίασε με τη Γκεστάπο την κυβέρνηση Μπάιντεν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ
Έκθεση ΟΟΣΑ: Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα εκτοξεύθηκαν κατά 62% την τελευταία τριετία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση